Сензациите в пресата: Десподов дебютира срещу Аталанта или Милан

Етър задържа син на борец, Охене се връща в Стара Загора

Сензациите в пресата: Десподов дебютира срещу Аталанта или Милан

Най-интересните теми от българската преса днес, 31 януари:

 

"Тема спорт”: Десподов дебютира срещу Аталанта или Милан

 

Кирил Десподов може да дебютира за Каляри още в предстоящия кръг на Серия А. В понеделник, 4 февруари, сардинци посрещат Аталанта от 22:00 часа българско време. Ако крилото не получи минути още в тази среща, първият му мач за Каляри ще е доста по-престижен - гостуването на Милан на 10 февруари (събота) на "Сан Сиро".

Новият отбор на Десподов в последно време загуби почва под краката, като влезе в серия от 3 поредни мача без победа в елита - загуби с 0:3 от Сасуоло и 0:2 от Удинезе и направи 2:2 с Емполи. Въпреки това Каляри има сравнително комфортен аванс над зоната на изпадащите - 7 точки от 18-ия Болоня. Същественият проблем пред сардинци е ниската резултатност, като те са реализирали 19 гола за 21 срещи, а са допуснали 30. Тимът все пак бележи известен прогрес, тъй като през миналия сезон завърши 16-и на 4 точки от зоната на изпадащите.

 

„Тема спорт”: Етър задържа син на борец

 

Етър почти сигурно ще привлече младия Илия Джамов. 20-годишният защитник е син на бившия шеф на българската федерация по борба Димитър Джамов. Бранителят изкара цялата подготовка с болярите у нас и в Турция и остави добри впечатления с изявите си. През есента той носи екипа на Добруджа, за който записа 11 мача във Втора лига.

"Много сме доволни от Илия Джамов. Изключително талантлив футболист и добро момче. Има всички качества да играе професионален футбол. След като се приберем в Търново, ще седнем и ще разговаряме с него и после ще обявим официално бъдещето му", каза Красимир Балъков. Според запознати той ще бъде задържан и ще стане четвъртото ново попълнение на Етър тази зима. До момента виолетовите привлякоха Александър Георгиев, който ще е под наем от ЦСКА, Здравко Илиев, който напусна Верея, и освободения от Славия нападател Милчо Ангелов. Опция за селекцията е и Симеон Райков от Локо Пловдив. Той обаче все още не е разтрогнал с черно-белите и едва ли ще подсили Етър. Така с взимането на Джамов селекцията може да се счита за приключила, довериха от лагера на болярите.

 

„Меридиан мач”: Охене се връща в Стара Загора

 

Ганайският халф Карлос Охене води разговори с ръководството на Берое да се завърне на стадиона под Аязмото. Вероятността той да облече отново зелената фланелка е голяма и до края на седмицата вероятно ще има положителен резултат. 25-годишният футболист беше продаден в отбора от Саудитска Арабия Оход Медина именно от Берое през септември 2018 година, но ганаецът остана в новия си клуб само четири месеца. Наскоро Охене е разтрогнал договора си с арабите. По време на престоя си в Берое от 2016 до 2018 година халфът изигра 53 мача и отбеляза 3 гола, като се превърна в любимец на беройските фенове.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки