Ботев Пд с четвърти нов

Канарчетата си върнаха защитника Лазар Марин, Царско село ги отряза за нападател

Ботев Пд с четвърти нов
Ботев Пловдив се договори с четвърто ново попълнение тази зима. В тима се завръща левият бек Лазар Марин.
 
Вчера в късния следобед той се появи на базата в Коматево и обяви пред plovdivderby.com, че идва за заключителни преговори.
 
24-годишният Марин идва като свободен агент, след като разтрогна с грузинския Торпедо Кутаиси, където премина през лятото именно от Ботев Пловдив. Той дори игра в Лига Европа срещу Лудогорец в плейофите.
 
Както е известно, старши треньорът Николай Киров-Белия усилено търсеше ляв бек след раздялата с Йордан Минев. След последната контрола Киров обяви, че до дни жълто-черните трябва да вземат българин и чужденец.
 
Досега канарчетата привлякоха Антон Карачанаков, Атанас Зехиров и Запро Динев. Селекцията при пловдивчани обаче все още не е приключила. Очаква се взимането на нападател. Засега Царско село реже Ботев Пд за голмайстора на Втора лига Георги Минчев. Белия е прибягнал до вариант от чужбина и това е именно чаканият иностранец.
 
Както е известно, тимът бе напуснат от няколко основни състезатели, на които пловдивчани привличат заместници. От тима си тръгнаха Диого Кампос, Густаво Афонсо, Йордан Минев, Серкан Юсеин и Стивън Петков. Последните двама бяха трансферирани, а в клубната каса влязоха около 500 000 лева за правата им.
 
На лагера в Анталия пък бяха взети 8 юноши на клуба. В Ботев Пд разчитат, че поне трима от тях ще бъдат интегрирани успешно в първия отбор. Става въпрос за Крис Добрев, Слави Шопов и Иван Василев. Днес в Турция канарчетата ще изиграят поредната си контрола. Съперник е чешкият Слован Либерец.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки