Стоичков със суперлативи за Бербо: Той е модел за другите, остави диря

Разчитах на Митко, Мартин и Стилиян, когато водех България, допълни Камата

Стоичков със суперлативи за Бербо: Той е модел за другите, остави диря
Димитър Бербатов навърши 38 години на 30 януари и не беше забравен от една от легендите на българския футбол - Христо Стоичков. Камата се изказа ласкаво за него пред сайта на Манчестър Юнайтед - клубът, с който постигна най-големите върхове в кариерата си. 
 
"Димитър е футболист, когото оценявам наистина високо. Бях с него в националния отбор. Той е наистина скромно и добро момче, здраво стъпил на земята, истински борец и човек, който написа историята на българския футбол, остави дълбока диря в него", казва Камата.
 
"Още като много малък игра в ЦСКА, после отиде в Байер Леверкузен, след това в Тотнъм, за да изкачи върха си с Манчестър Юнайтед. Стъпка по стъпка той стана велик футболист.
 
За мен, Димитър беше модел на подражание от другите големи играчи на поколението си - Стилиян Петров, Мартин Петров, Валери Божинов. Това бяха младите футболисти от България, които отидоха да играят в Англия. И аз много се радвам за Бербатов, защото имам много близко приятелство с него, както още с Мартин и Стилиян, защото разчитах на тези играчи, когато водех националния отбор на България.
 
За мен беше лесно да съм им треньор, наслаждавах се на хубавите неща във футбола с тях", допълни Стоичков. 
 
Той говори и за влиянието на Бебро и в Англия. 
 
"Митко остави много дълбока диря и тук, нали? Стана голмайстор, спечели титлата, а това е наистина страхотно да печелиш такива отличия. Аз много го обичам, той живее в Манчестър, има къща тук и прекарваме доста време заедно", заяви Стоичков пред сайта на Юнайтед.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки