На Ботуша сравниха Десподов с Хоакин: Може да има унищожителни последици за съперника

Вижте какво пише блогът Cagliari Calcio 1920

На Ботуша сравниха Десподов с Хоакин: Може да има унищожителни последици за съперника

 Сайт, специализиран в отразяването на събитията около Каляри, направи анализ на новото попълнение Кирил Десподов. Блогът Cagliari Calcio 1920 сравнява 22-годишния флангови нападател с популярното испанско крило Хоакин (Бетис), който има 51 мача и 4 гола за родината си.

 
 
 
„Нов удар за Каляри, който обяви привличането на нападателя Кирил Десподов. Той е дясно крило (силният му крак е десният), но може да действа по левия фланг, а също и на позицията зад нападателя – именно това най-вероятно ще е ролята, в която ще бъде използван в Каляри.
 
 
 
Висок е 179 сантиметра, като е изключително бърз футболист, който може да доведе до унищожителни последици за съперника, ако получи свободно пространство. Екипиран е с добра базова техника, която го прави опасен при шутове, въпреки че е по-склонен да подава, отколкото да стреля. Смятан е за най-големия и обещаващ талант на българския футбол. Като начин на игра може да бъде сравняван с Хоакин.
 
 
 
През есента Десподов е вкарал 8 гола и е добавил 4 асистенции в първенството, с което привлече погледите на редица европейски клубове. Дори се появи информация, че е предложен на Милан. Въпреки своята крехка възраст Десподов вече има 5 участия и 1 гол за България“, пишат в блога Cagliari Calcio 1920.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки