Кристина Григорова лидерка при фигуристките на държавното

Фейгин пропуска надпреварата, получи почивка

Кристина Григорова лидерка при фигуристките на държавното
Кристина Григорова от клуб "Танци на лед Денкова-Стависки" спечели кратката програма при жените на държавното първенство по фигурно пързаляне за наградите на БФКънки.
 
Надпреварата от първия ден завърши след 22.00 часа на Зимния дворец в София в петък. Григорова получи за изпълнението си оценка от 47.82 точки. На второ място е Светослава Рядкова (Ледени искри) с 31.55 точки.
 
Най-добрата състезателка Александра Фейгин, която също е от клуб "Танци на лед Денкова-Стависки", не участва в шампионата. Тя получи кратка почивка след европейското първенство за мъже и жени, където зае историческото за България 11-о място. Държавното първенство пропускат и нейните съотборнички Мария Левушкина и Елиза Панчева.
 
При мъжете също няма участници, след като Ники-Лео Обрейков от "Танци на лед Денкова-Стависки" се оттегли в последния момент. Всички те обаче ще стартират следващата седмица в международния турнир "София трофи".
 
При девойките кратката програма спечели Ивелина Байчева ("Танци на лед Денкова-Стависки") с 50.12 точки, а при юношите лидер след първото изпълнение е Радослав Маринов (Айс пик) с 51.92 точки.
 
В трети клас при момичетата победителка в кратката програма стана Мария Манова ("Танци на лед Денкова-Стависки") с 35.80 точки, а при момчетата първи е Росен Пеев (Славия) с 14.49 точки.
 
В четвърти клас шампиони са Филип Каймакчиев (Елит) при момчетата с 40.49 точки и Киара Христова ("Танци на лед Денкова-Стависки") при момичетата с 44.66 точки.
 
Държавното първенство по фигурно пързаляне продължава в събота и неделя в Зимния дворец.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки