Барселона стигна до драматично равенство с Валенсия (ВИДЕО+СНИМКИ)

Меси отново герой за отбора си

Барселона стигна до драматично равенство с Валенсия (ВИДЕО+СНИМКИ)

Барселона и Валенсия завършиха при резултат 2:2 в битка от 22-ия кръг на Примера. Кевин Гамейро откри в 24-ата минута.

 

Гостите влязоха силно в двубоя. В 3-ата минута Даниел Парехо бе изпуснат в пеналта, съумя да достигне до топката и да стреля в десния ъгъл на вратата на Марк-Андре тер Стеген. Стражът обаче внимаваше и изби. Секунди след това Денис Черишев като по чудо не откри. Негов изстрел разтресе левия стълб и така нулевото реми се запази.

 

Каталунците отговориха в 10-ата минута. Нелсон Семедо се включи по отличен начин в наказателното поле, овладя пас отстрана на Лионел Меси и шутира. Габрил Паулища се изпречи на пътя на топката, като тя първо се отби в тялото му, а след това в ръката му, която бе разперена. „Блаугранас“ поискаха дузпа, но реферът даде знак играта да продължи.

 

Пет минути по-късно домакините спретнаха нова великолепна атака, която бе завършена с опасен изстрел на Филипе Коутиньо от границата на пеналта. Нето обаче показа класа и спаси по блестящ начин.

 

Валенсия поведе след 24 минути игра. Родриго направи чудесен пробив, след като пое в центъра, а когато достигна до наказателното поле, комбинира с Кевин Гамейро, който откри за 1:0.

 

Преднината на „прилепите“ нарасна в 31-ата минута. При едно центриране отляво, адресирано към Даниел Вас, Серхи Роберто понечи да му попречи, но игра непозволено, като го избута. Това не остана незабелязано от Ундиано Майенко. Съдията посочи бялата точка, а Дани Парехо си заложи топката и с безкомпромисен удар направи 2:0.

 

Момчетата на Ернесто Валверде организираха добра атака в 38-ата минута. Нелсон Семедо нахлу отдясно в пеналта, а Антонио Латоре опита да го спре.

 

Получи се съприкосновение помежду им, в резултат на което играчът на домакините падна. Съдията бе непоколебим и отсъди за втори път в мача дузпа. Малко, след като прозвуча сигнала на Майенко, топката се оплете в мрежата на Валенсия, но така или иначе за домакините предстоеше изстрел от 11-те метра. С него се нае Лео Меси. Големият лидер на „блаугранас“ не сбърка и направи 1:2. Реализирайки 11-метровия наказателен удар, аржентинският техничар се превърна в третия футболист след Уго Санчес и Кристиано Роналдо с 50 или повече вкарани дузпи в Ла Лига.

 

В края на първата част Роберто бе на път да изкупи вината си за втория гол на гостите, но негов обещаващ изстрел срещна десния стълб. Лионел Меси опита добавка, но без успех.

 

Меси се озова на много добра позиция в 45-ата минута, но изстрелът му бе лишен от точност.

 

След почивката каталунците започнаха много настървено, като още в 47-ата минута Лео Меси получи на границата на пеналта и шутира по земя към долния десен ъгъл, Нето обаче със страхотен рефлекс изби. В 52-ата минута Карлес Аленя пробва късмета си от средна дистанция, но Нето отказа и неговия опит.

 

В 60-ата минута Родриго преодоля няколко бранители и някъде от точката за дузпата стреля, но ударът му бе лишен от сила и Тер Стеген спаси безпроблемно. Три минути по-късно Родриго отново притесни отбраната, но прати топката над напречната греда.  

 

Минута по-късно Барса изравни. Артуро Видал навърза няколко бранители и навлезе в наказателното поле. След това върна назад към Меси, който от дъгата на пеналта с безпощаден и много прецизен удар направи 2:2.

 

Значителни притеснения изпитаха в щаба на Барселона в 70-ата минута. Лео Меси изпита болки в бедрения мускул след сблъсък с противник и се наложи веднага да получи лекарска помощ. За щастие на „блаугранас“ Меси се върна на терена и доигра мача.  

 

В 23-ия кръг на Примера Барселона гостува на Атлетик Билбао, докато Валенсия е домакин на Реал Сосиедад. 

 

Барселона е на върха в Примера с актив от 50 точки. Преследвачът на "каталунците" Атлетико Мадрид може да съкрати разликата на 3 точки, ако победи в гостуването на Бетис утре.

 

 
Изненада! Жоржиньо може да напусне Арсенал в посока Барса

Поне така твърдят в Испания

Левандовски има мегаоферта от Саудитска Арабия

Предлагат му по 100 милиона евро годишно

Барса готви продажба на Рафиня, иска поне 100 млн. евро за него

Крилото може да смени клубабар

Официално потвърдено: От Барса са отказали 200 млн. евро за Ламин Ямал

Това призна президентът на отбора Жоан Лапорта

Решено! Барса иска да задържи Кансело и Феликс за постоянно

И двамата са под наем при каталунците

Лапорта: Очакваме Фати да се върне в Барселона, такова е споразумението с Брайтън

Президентът на каталунците даде информация около младия талант

Бъдещето на Жоао Кансело в Барса изобщо не е сигурно

Ситуацията при него е сложна

Лоши новини за Барса: Де Йонг и Педри ще пропуснат предстоящите мачове

Каталунците посочиха, че двамата ще отсъстват известно време

Шави: Напускам Барса на 100%, не съм си променил мнението

Треньорът на каталунците сложи край на спекулациите около бъдещето си

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки