ОБЗОР: Байерн Мюнхен бе зашеметен при гостуването си на Леверкузен (РЕПОРТАЖИ)

„Баварците” нямаха загуба от 10-и ноември 2018-а година (КЛАСИРАНЕ)

ОБЗОР: Байерн Мюнхен бе зашеметен при гостуването си на Леверкузен (РЕПОРТАЖИ)

Байерн Мюнхен бе ударен при гостуването си на Байер Леверкузен, допускайки загуба с 1:3 в мач от 20-ия кръг от германската Бундеслига. Това стана при положение,  "баварците” нямаха загуба от 10-и ноември 2018-а година, а оттогава бяха в серия от седем поредни победи, но „аспирините” спряха победния ход за тима на Нико Ковач.

 

 
Байерн Мюнхен дръпна напред с гол на Леон Горетцка в 41-ата минута, но през второто полувреме Леверкузен осъществи пълен обрат. Първо Леон Бейли изравни в 53-ата, за да може десет минути по-късно Кевин Фоланд да изведе Байер напред. В 87-ата пък Лукас Аларио оформи крайния резултат, който изкачи Леверкузен до седмото място в Бундеслигата. Така отборът има 30 точки след 20 кръга, което ги праща в борбата за зона ”Европа”.
 
 
Отборът на Байер Леверкузен имаше претенции за дузпа още в първата минута на мача. Нападателят Кевин Фоланд стреля силно, а топката се спря в ръката на Матс Хумелс. Въпреки това реферите прецениха, че е нямало умисъл в действията на защитника на мюнхенци и играта продължи.
 
 
 
 
В 13-ата Хамес Родригес можеше да открие резултата за Байерн след слаба изява от стража на Леверкузен – Лукас Храдецки, но все пак отбраната на „аспирините” предотврати опасността.
 
След четвърт час пък Свен Бендер попречи на Мюлер да открие резултата, но все пак в 41-ата минута гостите откриха резултата. Томас Мюлер бе оставен отдясно да владее топката, като нито един бранител на Байер не го атакува. Това позволи на халфа на Байерн – Леон Горетцка, да се включи от по-задна позиция, а Мюлер му даде феноменален пас. Топката пък бе засечена с глава от Горетцка, който с лекота откри – 1:0.
 
 
В самия край на полувремето пък Левандовски удвои аванса на Байерн, но попадението му бе отменено след нова консултация с ВАР.
 
Второто полувреме стартира успешно за Леверкузен, който възстанови равенството след 53 минути игра. Леон Бейли изпълни феноменален свободен удар, а топката влетя в ъгъла на Свен Улрайн – 1:1.
 
 
Десет по-късно пълният обрат на „БайАрена” бе факт след чудесна контраакция на „аспирините”. Карим Белараби овладя и тръгна отдясно, след което пусна успореден пас към Кевин Фоланд. Нападателят на домакините бе оставен сам в наказателното поле и с едно докосване прати топката във вратата на Байерн – 2:1.
 
 
 
 
Тимът на Нико Ковач опита да изравни резултата, налагайки сериозен натиск, но вместо това допусна трети попадение в 87-ата минута. Юлиан Брандт получи перфектен пас зад защитата на Байерн и напредна. Халфът на Леверкузен пусна към Лукас Аларио, а той нямаше как да сбърка в опразнената врата – 3:1. И тук отново трябваше ВАР да се намесва, след като страничният съдия маркира засада, но при повторенията се видя, че Брандт не е бил в засада.
 
Така Байерн Мюнхен не успя да стопи разликата до лидера Борусия Дортмунд, който записа равенство при гостуването си на Айнтрахт Франкфурт (1:1), а разликата дори се увеличи на седем точки. Дортмунд има 49, докато Байерн остана с 42 пункта.
 
В идния кръг Леверкузен гостува на Майнц 05, докато Байерн Мюнхен ще приеме Шалке 04.
 
 
ЕТО И ОСТАНАЛИТЕ РЕЗУЛТАТИ:
 
 
Айнтрахт Франкфурт - Дортмунд 1:1
 
 
Нюрнберг - Вердер Бремен 1:1
 

Херта Берлин - Волфсбург 0:1
 
 
Хофенхайм - Дюселдорф 1:1
 
 
От 19:30 часа играят: Шалке - Б. Мьонхенгладбах
 
 
КЛАСИРАНЕТО:
 
 
Байерн смачка Унион при визитата си в Берлин, вкара 5 гола на клетия си опонент (ВИДЕО)

Баварците не показаха никаква милост

Лайпциг надделя над Хайденхайм и запази мястото си в Топ 4 (ВИДЕО)

"Биковете" спечелиха с 2:1

Йозил призна защо се реши на физическа трансформация

"Правя го, за да бъда във форма", каза бившият германски национал

Треньорският казус за Байерн се заплете

Нагелсман остава начело на Германия

След голямо шоу: Дортмунд видя сметката на Атлетико (ВИДЕО)

Рурците победиха испанския тим с 4:2

В Байерн търсят причина за контузиите

Спортният директор Кристоф Фройнд коментира темата

Дортмунд се справи с адашите от Гладбах, ВАР лиши Забицер от хеттрик (ВИДЕО)

Рурците стигнаха до успех с 2:1 като гости

Байерн се справи с лекота срещу Кьолн на "Алианц Арена" (ВИДЕО)

Ситуацията при "козлите" е доста неприятна

Леверкузен продава голмайстора си на Милан за 50 милиона евро?

Виктор Бонифас е обект на интерес от страна на "росонерите"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки