Ясно е кога Ботев Пд излиза срещу Шахтьор Донецк

Вижте часа и мястото на срещата между двата тима

Ясно е кога Ботев Пд излиза срещу Шахтьор Донецк
Ботев Пловдив ще срещне гранда Шахтьор Донецк в последната си контролна среща по време на лагера в Турция. Двубоят е в понеделник от 10:00 ч. на терените на комплекс "Регнум" в Белек.
 
С контролата срещу отбор №13 в ранглистата на УЕФА "канарчетата" ще приключат подготвителния си лагер в Анталия. До момента "жълто-черните" записаха две равенства и две загуби.
 
ФК Шахтьор Донецк е настоящият шампион на Украйна, като клубът е спечелил титлата 11 пъти, а 12 пъти е триумфирал с Купата на страната. Във временното класиране "миньорите" са лидери, като имат аванс от 7 точки пред втория Динамо (Киев).
 
През настоящата кампания Шахтьор бе участник в групите на Шампионска Лига. Отборът завърши на трето място в Група F, а първите две места заеха Манчестър Сити и Лион.
 
С третото си място от групите на най-престижния клубен турнир, отборът от Донецк се класира за елиминациите в Лига Европа. Там украинците ще се изправят срещу немския Айнтрахт Фракфурт.
 
След силното представяне на европейската сцена в последните години, отборът на Шахтьор е на впечатляващото 13-то място в ранглистата на УЕФА. Пред украинците са само Рома, Борусия Дортмунд, Арсенал, Порто, Севиля, Ман Сити, ПСЖ, Ювентус, Атлетико Мадрид, Барселона, Байерн Мюхнен и Реал Мадрид.
 
Наставник на Шахтьор Донецк е 45-годишният Пауло Фонсека. Португалецът има близо 250 мача в професионалната си кариера като футболист. Като треньор е водил осем отбора, а преди да застане начело на Шахтьор през 2016 година, е водил за един сезон португалския тим Брага.
 
През настоящия сезон, според сайта transfermarkt.com, клубът е продал футболисти на обща стойност 69 млн. евро. Най-скъпият входящ трансфер на украинците бе бразилецът Майкон, като трансферната сума за него е около 6млн. евро.
 
Общата стойност на играчите в Шахтьор Донецк е малко над 106 млн. евро. Над 10млн. евро са оценени четирима футболисти - Исмаили (ляв бек, 18 млн. евро), капитанът Тайсън (ляво крило, 13 млн. евро), Марлош (дясно крило, 11 млн. евро) и Тарас Степаненко (дефанзивен халф, 10 млн. евро).

 

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Левски на печалба, вижте финансовия отчет на „сините“

Ето какво пишат от „Герена“

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Официално: Ботев (Пд) иска международен съдия за реванша с ЦСКА

Вижте отовреното писмо на "жълто-черните" до БФС

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Бойко Борисов и Витоша на полуфинал

"Тигрите" разбиха ФК Кюстендил с 3:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки