Милена Тодорова завърши 21-а в преследването на световното

Кристиян Стоянов е 42-и при младежите

Милена Тодорова завърши 21-а в преследването на световното
Българката Милена Тодорова се класира на 21-о място в преследването на 10 километра на Световно първенство по биатлон за младежи и девойки до 21 години в Осръблие (Словакия).
 
Тодорова, която вчера зае престижната шеста позиция в спринта, започна добре и премина без грешка на първата си стрелба, но при следващите си посещения на рубежа не бе толкова убедителна и допусна няколко неточности.
 
Първо сбърка веднъж, което й коства 1 наказателна обиколка, а в следващите две стрелби направи по 2 грешки и се лиши от шанса да прогресира напред в класирането. Така Милена финишира 21-а с изоставане от 1:45.2 мин. след победителката. 
 
Световна шампионка стана Екатерина Бех от Украйна с две пропуснати мишени и с време 31:23.8 минути. За Бех това е втора титла след вчерашния триумф в спринта на 7.5 км.
 
При младежите пък Кристиян Стоянов се класира на 42-о място в преследването на 12.5 км. 20-годишният Стоянов финишира за 37:10.9 минути, след като направи общо три пропуска при четирите си стрелби (0+1+2+0)
 
Шампион стана Вебьорн Сьорум от Норвегия с време 32:47.2 минути (1+0+1+0), като това беше втора титла за него от шампионата след триумфа в спринта. Втори завърши победителят в индивидуалната надпревара Мартен Буржоа Републик (Франция), който изостана на 6.2 секунди зад Сьорем, въпреки че стреля перфектно.
 
Трети на 12.6 секунди завърши друг норвежец Силверт Гуторм Бакен с три грешки (1+0+1+1), като това също беше второ отличие за него в Осръблие след бронза в спринта.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки