ПСЖ с първа загуба за сезона

В герой за домакините се превърна капитанът Набил Фекир

ПСЖ с първа загуба за сезона

 Лион нанесе първа загуба през сезона на шампиона ПСЖ, след като спечели с 2:1 у дома в дербито от 23-ия кръг на френската Лига 1. "Хлапетата" стигнаха до успеха, след като изоставаха в резултата. В герой за домакините се превърна капитанът Набил Фекир, който реализира победното попадение от дузпа в началото на второто полувреме.

 
Първата възможност в мача беше за парижани, като още в първата минута Килиан Мбапе беше изведен опасно, но Лопеш спаси. Младият нападател имаше възможност да комбинира с Единсон Кавани, но избра сам да завърши атаката. Парижани установиха доминация и така се стигна до 7-ата минута, когато Анхел ди Мария откри резултата.
 
Голът стресна домакините, които упражниха натиск и стигнаха до две отлични възможности за изравняване чрез Траоре и Дембеле, но и вратарят на ПСЖ Ареола беше на мястото си, когато се налагаше негова намеса. Двубоят продължи във вихрено темпо, като положения се редуваха и пред двете врати. Изравнената игра даде резултат в 33-ата минута, когато Муса Дембеле изравни с глава след грешка на вратаря на ПСЖ Ареола, който не успя да овладее една наглед лесна топка. Шест минути по-късно Ареола се реваншира като отрази удар отблизо. 
 
В края на полувремето ПСЖ беше близо до втори гол, но белгийският бранител Джейсън Денайер изби удара на Анхел ди Мария от голлинията.
 
Второто полувреме започна вихрено за домакините, които стигнаха до дузпа в началото, след като Тиаго Силва фаулира Муса Дембеле в наказателното поле. Зад топката застана Набил Фекир, който я прати неспасяемо в десния ъгъл на вратата. В ответната атака и парижани имаха своя шанс, но Лопес спаси удара на Дракслер. Само минута по-късно стражът на домакините направи нови две изключителни спасявания и опази мрежата си.
10 от Барса рухнаха срещу ПСЖ (ВИДЕО)

Вижте подробности

ПСЖ с амбициозен ход, ще се пробва за капитана на Челси Рийс Джеймс

Първите разговори между двете страни вече дори са стартирали

ПСЖ надви Марсилия на "Велодром" с човек по-малко (ВИДЕО)

Парижани спечелиха комфортно

ПСЖ губи Баркола за дербито с Марсилия, младокът е под въпрос и за Барселона

Талантът е получил мускулна травма

Мбапе коментира бъдещето си - ПСЖ или Реал

Нападателят с пресконференция преди Франция - Германия

Луис Енрике: Можем да играем и без Мбапе

Треньорът на ПСЖ загатна, че звездата на отбора е възможно да не играе повече

ПСЖ може да привлече Гнабри от Байерн при раздяла с Мбапе

Ръководството на парижани е харесало немския национал

ПСЖ обърна Лил и взе категорична победа (ВИДЕО)

Парижани надиграха противника си

Във Франция: Мбапе реши съдбата си, напуска ПСЖ и подсилва Реал (Мадрид)

Това ще се случи в края на сезона

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки