Каляри отстъпи на Аталанта, Сант'Елия не видя дебют на Десподов (ВИДЕО)

Първите минути на българина в Серия А се отлагат поне до неделя

Каляри отстъпи на Аталанта, Сант'Елия не видя дебют на Десподов (ВИДЕО)

Каляри загуби с 0:1 от намиращия се в страхотна форма отбор на Аталанта в последния мач от 22-ия кръг на Серия А.

Новият отбор на футболист №1 на България за 2018 година Кирил Десподов показа добра игра, но една грешка в защитата им отне възможността да си тръгнат с точки от своя Сант'Елия. 

Десподов започна срещата от пейката и остана там през целия мач, като домакините трябваше да правят принудителна смяна още в 14-та минута, заради контузия на Валтер Бирса. 

Първото полувреме премина под контрола на гостите, като Папу Гомез и Марио Пашалич отправиха по-опасните изстрели по посока на Краньо. След почивката Аталанта продължи с по-острата игра и в 50-та минута спечели пряк-свободен удар отляво, който Кастан изпълни и намери Ханс Хатебур на далечната греда, където халфът отбеляза с глава. 

В 54-та минута Жоао Педро направи страхотен индивидуален рейд отдясно и пусна остро центриране към Паволети, но нападателят не успя да върне гола за Каляри от метър разстояние. 

След това Сапата и Иличич застрашиха Краньо, но стражът на Каляри не допусна нов гол във вратата си. В 85-та минута домакините останаха с човек по-малко, след като влезлият като резерва Теро получи контузия и след като Роландо Маран изчерпа трите си смени, то нямаше кой да замени нападателя на терена. 

Секудни след влизането в продължението на мача дойде златният шанс за Каляри да измъкне точката, но удар с глава на Дейола срещна напречната греда на Бериша. 

Така Аталанта събра 35 точки и се изравни с Рома и Лацио в подножието на топ 4. Първото място в зона Шампионска лига заема Милан с точка повече. Каляри пък остава на 15-то място с 21 точки - на четири от зоната на изпадащите. 

 Каляри - Аталанта 0:1
0:1 Хатебур '50

Стартови състави:

Каляри: Краньо, Пискан, Чепители, Романя, Фараго, Дейола, Чигарини, Йонита, Падоин, Бирса, Паволети

Аталанта: Бериша, Толой, Джимсити, Паломино, Хатебур, Де Роон, Фрюлер, Кастан, Пашалич, Гомез, Запата

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки