Йовов: Пожелавам на Божинов този път да успее в Левски

„Не смятам, че има тенденция бившите играчи да се провалят при завръщането си“, коментира Бижутера

Йовов: Пожелавам на Божинов този път да успее в Левски

„Не смятам, че има тенденция бившите играчи да се провалят при завръщането си. Да, може и да се случва често в последно време, но не е било така винаги ги“, заяви Христо Йовов по повод факта, че Валери Божинов вече може да се брои за играч на Левски.

Така той за втори път ще облече синята фланелка. През 2014 година, когато за пръв път стъпи на „Герена“, не успя да се превърне в герой, какъвто се очакваше да бъде заради визитката си. През пролетта на юбилейната за „сините“ година, той записа участие в 14 мача. В тях Левски успя да стигне до 5 победи срещу 8 загуби и един равен.

При от провалите бяха във вечното дерби. Сега той демонстрира самочувствие, че нещата няма да се повторят. Нищо, че против него ще бъде и историята. Защото тя показва, че от 2009 година насам, когато Левски стана шампион за последно, никой не е успял да се завърне като победител на „Герена“. Напротив, доста от бившите любимци бяха зачеркнати почти завинаги.

Първи го изпитаха на гърбовете си изпечените ветерани Александър Александров-Кривия и Саша Симонович, които имаха епизодични роли в мачовете и бяха принудени скоро да си тръгнат. Съроинът, който от години живее у нас, дори приключи малко след това кариерата си,. Това се повтори и с Йордан Милиев по-късно.

От горчивата чаша пиха още Елин Топузаков и Димитър Телкийски. Веселин Минев стигна до капитанската лента, но през лятото на 2017 година бе освободен. Това стана, след като на „Герена“ обявиха, че тровел обстановката в съблекалнята, а феновете му лепнаха злостен прякор - Веско Вековен. Нова приказка в Левски нямаше и за Мирослав Иванов-Деко, който обаче по-късно изживя втора младост в Лудогорец.

Самият Йовов е минал два пъти по този път. Веднъж се прибра на „Герена“ от Литекс, а след това и от Кипър. 

„Ще дам пример с Боримиров, както и с Георги Иванов. Аз също успях. Нещата обаче не зависят само от един човек. Все пак е важно и в каква ситуация и отбор ще попаднеш“, продължи Йовов, цитиран от "Меридиан мач".

„Не смятам, че само Божинов е виновен за това. Нападателите зависят от играчите, които са зад тях. Дори и с големите имена е така. Когато отборът не е много добър, няма какво толкова да променят. Надавам се Божинов да се е разбрал с Левски. Пожелавам му този път да успее, както биха искали всички, които обичат Левски“, завърши Бижутера.

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

"Герена" все по-близо до реконструкция, общината става собственик

Архитектурната комисия взе решение за прехвърлянето на стадиона Областната управа към общината

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

OФИЦИАЛНО: Големи буферни зони за ЦСКА - Левски

Вижте подробности

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки