ОБЗОР: Филаделфия с осма поред победа в НХЛ

Торонто разгроми Анахайм, вижте всички резултати и класирането

ОБЗОР: Филаделфия с осма поред победа в НХЛ

Филаделфия спечели за осми пореден път след 2:1 над гостуващия Ванкувър и записа победа номер 2000 в историята си в редовния сезон на Националната хокейна лига.

Якуб Ворачек и Шон Курюрие се разписаха, а 20-годишният новобранец на вратата Картър Харт отрази 41 удара и стана първият в клубната история, който стартира кариерата си със седем последователни успеха преди да навърши 21 години.

Брук Бесър вкара за канадците.

Тайлър Тофоли се разписа в 25-ата секунда на продължението и донесе победата на Лос Анджелис над домакина Ню Йорк Рейнджърс с 4:3.

Гостите изравниха 59.6 секунди преди края на редовното време с второто попадение на Адриан Кемпе в двубоя. Анже Копитар също се разписа, а Иля Ковалчук се отличи с две асистенции.

Рейнджърс на три пъти повеждаше след голове на Крис Крейдър, Мика Зибанеяд и Адам МакКуейд, а в началото на продължението Зибанеяд беше близо да донесе победата, но нацели гредата.

Шведът Андреас Йонсон се отличи с два гола и две асистенции и помогна за разгромната победа на Торонто с 6:1 над гостуващия Анахайм.

Джейк Мюзин добави гол и две асистенции, а Вилям Ниландер и Джон Таварес завършиха с по попадение и асистенция. Рикард Ракел вкара за Анахайм, който има само две победи в последните си 18 мача от 18 декември насам.

Тайлър Сегин се разписа 7:32 минути преди края, а Далас спечели с 5:4 срещу гостуващия Аризона. Така домакините постигнаха рекордна за сезона пета поредна победа.

РЕЗУЛТАТИ:


Торонто - Анахайм - 6:1
НЙ Рейнджърс - Лос Анджелис - 3:4 след продължение 
Филаделфия - Ванкувър - 2:1
Далас - Аризона - 5:4

КЛАСИРАНЕ:

Източна конференция:
Атлантическа дивизия: Тампа Бей 80 точки, Торонто 67, Монреал 64
дивизия Метрополитън: Ню Йорк Айлъндърс 66, Питсбърг 62, Вашингтон 62 

Западна конференция:
Централна дивизия: Уинипег 70, Нешвил 66, Далас 60
Тихоокеанска дивизия: Калгари 73, Сан Хосе 67, Лас Вегас 62

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки