Пловдив ще бъде домакин на кръг от Лигата на нациите по волейбол при мъжете

Билети между 10 и 50 лв. обявиха от федерацията

Пловдив ще бъде домакин на кръг от Лигата на нациите по волейбол при мъжете
Пловдив ще е домакин на кръг от Волейболната Лига на нациите при мъжете в края на месец юни (28 -30 юни). Съперници на България в зала "Колодрум" ще бъдат Сърбия, Иран и САЩ. За пръв път в града под тепетата ще приемат надпревара от от най-висок ранг в световния волейбол.
 
На специален брифинг в „Колодрума“ днес кметът на Пловдив Иван Тотев, зам.-кметът по спорта - Георги Титюков и президентът на Българска федерация по волейбол - Данчо Лазаров разкриха подробности около организацията на състезанието. Присъства и президентът на ВК Марица - Илия Динков.
 
„Изискването за събитие от подобен ранг е залата да е с минимум 5000 седящи места, а "Колодрум" разполага с 6400. В края на юни пловдивчани и гостите на града ще могат да се насладят на голям волейбол и ние като общинска власт се радваме и ще подкрепим с всички сили организацията", каза кметът Иван Тотев.
 
"Използвам случая да благодаря на кмета и община Пловдив за мъдрото решение, което са взели градът да домакинства в турнира Лига на нациите. Това е едно страхотно събитие и очаквам то да достави удоволствие на зрителите в град Пловдив", заяви президентът на Българската федерация по волейбол инж. Данчо Лазаров.
 
"Тази година в Лигата на нациите ще домакинстваме 2 пъти при мъжете - във Варна и в Пловдив, жените ще играят в Русе. В Пловдив националният тим ще играе за пръв път и с нетърпение очакваме да видим дали публиката ще напълни залата и каква подкрепа ще даде на България.
 
Дълго време домакинствахме само във Варна, защото само залата в Морската столица отговаряше на изискванията на Световната федерация. От няколко години имаме и доста други опции - Русе, София, Пловдив, скоро и Бургас. Силно с надяваме любовта на зрителите към ВК Марица да се прехвърли и върху националите.
 
Хубаво е и това, че билетите ще са на достъпни цени, а зрелището е гарантирано. Цените ще са 10, 15 и 20 лева и ще са и за двата мача, които ще се провеждат дневно. Ще има и пакетен билет от 50 лева - за трите дни на турнира. Първият мач ще стартира в 17:00 часа, а втория - в 20:30 часа. Ще направим, така че България да играе във вечерния час", каза още Данчо Лазаров. 
 
"Лигата на нациите в Пловдив ще се яви и нещо като генерална репетиция за най-важното събитие през 2019 година - олимпийската квалификация, на която сме домакини. Тя ще се състои във Варна на 9, 10 и 11-и август, а опоненти са Бразилия, Египет и Пуерто Рико. За тази квалификация кандидатствахме със сумата от 250 000 хиляди долара и Световната федерация се съгласи, макар че обявената цена бе двойно по-голяма. Волейболът отдавна е скъпо удоволствие, за да го гледаш на живо и да си организатор", допълни шефът на родната федерация. 

 

Жените на България до 18 г. поемат към Гърция

Тимът на Антонина Зетова във Втора група

Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

Марица е на победа от 10-а поредна титла

„Жълто-сините“ с втори пореден успех срещу ЦСКА

Марица се точи за 10-а поредна титла

Пловдивчанки срещат ЦСКА на финала

ЦСКА води с 12:5 срещу Левски във финалите

Преди финалния плейоф за титлата

Тони Зетова: Искам да се борим със силните

Положително беше желанието за игра на всички момичета, обяви селекционерът

Легендарен разпределител спря с волейбола

Надявам се бъдещето да ми е свързано с Нефтохимик, каза Иван Станев

България се класира за финалите на Евро 2024 по волейбол за жени до 18 години

Oтлично представяне на нашите момичета

Левски е на финал в родното първенство по волейбол след 10 години пауза

"Сините" елиминираха шамиона Нефтохимик

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки