ИНТРИГАТА Е ЖИВА! Барса и Реал оставиха всичко за реванша след 1:1 (ВИДЕО+СНИМКИ)

Лукас Васкес и Малком се разписаха в първото за годината "Ел Класико" пред над 90 000 на "Ноу Камп"

ИНТРИГАТА Е ЖИВА! Барса и Реал оставиха всичко за реванша след 1:1 (ВИДЕО+СНИМКИ)

Испанските колоси Барселона и Реал Мадрид не излъчиха победител в дебютното за календарната година „Ел Класико“.

Двата тима си размениха по един гол пред 92 008 зрители на „Ноу Камп“ в първия полуфинален сблъсък помежду си този сезон от турнира за Купата на краля - 1:1.

Голямата звезда на домакините Лионел Меси остана на резервната скамейка, след като се контузи в мача срещу Валенсия в събота.

Наставникът на „белите“ Сантиаго Солари пък остави на пейката вратаря Тибо Куртоа, но върна сред титулярите крайния бранител Марсело.

Мегадербито започна отлично за неговите момчета, защото те откриха резултата още в шестата минута.

Тогава Винисиус Жунниор центрира отдясно и намери на далечната греда Карим Бензема, който майсторски овладя топката и я върна към непокрития в малкото наказателно поле Лукас Васкес.

27-годишният испански национал хладнокръвно насочи към обратния ъгъл и не остави шансове на Марк-Андре тер Щеген, реализирайки своето четвърто попадение през кампанията.

Домакините опитаха да отговорят веднага, но на два пъти сгрешиха при изнасянето на топката и Реал можеше да удвои своя аванс, ако Винисиус Жуниор бе по-концентриран. 

В 20-ата минута Малком бе изведен сам срещу Кейлор Навас, ала не успя да го преодолее, а после стражът се намеси решително и при опит на Артур да изведе Жорди Алба зад гърба на защитата. 

Десетина минути по-късно Барселона нацели гредата, след като Иван Ракитич засече с глава центриране на Малком, ала нямаше късмет.

В 35-ата минута пък Навас отрази майсторски опасен удар на Луис Суарес от десетина метра, който се оказа и единственият точен на каталунците до почивката.

След нея Барселона натисна и логично стигна до изравнителното попадение. 

То падна в 57-ата минута и бе дело на един от тримата бразилци сред титулярите на домакините - Малком. 

Пристигналият от Бордо това лято срещу 40 млн. евро 21-годишен нападател се ориентира най-бързо в наказателното поле след истински карамбол, при който Навас излезе, за да спре Жорди Алба, а после Луис Суарес прати топката в гредата.

След това обаче тя попадна у Малком и той възстанови статуквото с третия си гол за своя нов тим.

В 64-ата минута треньорите извършиха по две смени и в игра за Барселона се появи капитанът на тима Лионел Меси, който веднага започна да тормози защитата на гостите.

Сантиаго Солари пък пусна на терена Гарет Бейл, а той пропусна най-чистото положение за Белия балет през второто полувреме.

То дойде в 82-ата минута, когато вратарят на домакините Тер Щеген напусна пределите на наказателното си поле, за да спре една атака, но после Бензема овладя и подаде на Бейл, който обаче стреля слабо от границата на пеналта и защитник на Барселона изчисти в корнер.

В последните минути нервите взеха връх и играта бе накъсана от множество нарушения, така че в крайна сметка двата тима оставиха интригата за реванша, който е на 27-ми февруари в Мадрид.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ "ЕЛ КЛАСИКО" ВИЖТЕ ТУК!

БАРСЕЛОНА - РЕАЛ МАДРИД 1:1
0:1 Васкес 6'
1:1 Малком 57'


СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

БАРСЕЛОНА: Тер Щеген, Семедо, Пике, Ленгле, Алба, Бускетс, Ракитич, Артур, Малком, Коутиньо, Суарес;

РЕАЛ МАДРИД: Навас, Каравахал, Рамос, Варан, Марсело, Кроос, Модрич, Йоренте, Лукас, Винисиус, Бензема;

NOVSPORT.COM ПРОСЛЕДИ ДЕРБИТО НА ЖИВО, ЕТО И РАЗВИТИЕТО ПО МИНУТИ:

90+3' Край на дербито! Барселона и Реал Мадрид не се победиха - 1:1, в първия полуфинал помежду си този сезон от турнира за Купатана краля.

90' Три минути продължение на мача и множество нарушения в края.

84' Последна смяна в мача. Лукас Васкес, който откри резултата, отстъпва мястото си на наскоро възстановения след травма Марко Асенсио.

83' Красива атака на Барселона завършва с удар на Меси от малък ъгъл, който не затрудни Навас. 

82' Фрапантен пропуск на Гарет Бейл! Тер Щеген напусна пределите на наказателното си поле, за да  спре атака на Реал, но после Бензема овладя и подаде на уелския национал пред границата на пеналта, откъдето обаче Бейл стреля слабо и защитник на Барса изчисти в корнер. 

74' Последна смяна в строя на Барса. Голмайсторът Малком е заменен от Карлес Алена.

69' Лионел Меси веднага започна да тормози защитата на Реал, възползвайки се на два пъти от грешки на резервата Каземиро. След втората Барселона получава свободен удар, малко пред дъгата на наказателното поле. 

64' Две смени в съставите на Барса и на Реал. Артуро Видал и Лионел Меси влизат на терена, заменяйки съответно Иван Ракитич и Фелипе Коутиньо в строя на домакините, докато за гостите Винисиус и Йоренте отстъпват местата си на Каземиро и Гарет Бейл. 

58‘ Жорди Алба също получава жълт картон, заради претенции към рефера. 

57‘ ГОООЛ!!! БАРСЕЛОНА ИЗРАВНЯВА РЕЗУЛТАТА – 1:1! Алба бе изведен сам срещу Навас, който излезе до границата на пеналта, за да спре испанеца и успя да го стори, но топката попадна у Луис Суарес, който нацели гредата. След това обаче Малком се ориентира най-бързо в наказателното поле и стреля към опразнената врата, а след лек рикошет топката спря в мрежата.

56‘ Марсело също е декориран в жълто, след като умишлено фаулира Жерар Пике.

55' Жълт картон за Луис Суарес, който извърши нарушение в атака срещу Рамос, а после направи жест към съдията, че е бил ударен с шамар по лицето. 

50' Фелипе Коутиньо отправи силен удар от дъгата пред наказателното поле, но праща топката над вратата. 

46' Начало на второто полувреме!

45+1' Край на първото полувреме. Реал Мадрид се оттегля на почивка с гол аванс в първия полуфинал срещу Барселона от тазгодишното издание на турнира за Купата на краля.

45' Нервите взеха връх, след като Лука Модрич изрита няколко пъти Артур в средата на терена, а после и Карвахал получи тежък удар.

43' За разлика от резултата, жълтите картони вече са 1:1, след като Семедо от Барселона също е предупреден официално.

40' Многоходова атака на Барселона завършва с неточен пас на Ракитич в наказателното поле.

35' Страхотно спасяване на Навас след техничен удар на Луис Суарес, който получи от Малком около точката за изпълнение на дузпа. Стига се до корнер, но защитата на Реал се справя със ситуацията.


31' МАЛШАНС ЗА БАРСЕЛОНА - ГРЕДА! Малком центрира и Ракитич стреля с глава, но топката срещна напречната греда. Последва контраатака на Реал, при която Винисиус не можа да намери абсолютно непокрития пред вратарското поле Бензема!

30' Нова атака на Барселона, но защитата на Реал се справя и чисти в корнер, след който се стига до нарушение и свободен удар за домакините.

27' Жерар Пике пробва удар с глава, който бе блокиран и се стига до корнер в полза на Барселона, но не и до нещо опасно след изпълнението му. На "Ноу Камп" се вее българският трибагреник, който се видя ясно при ъгловия удар, защото е точно зад вратата на Реал.

26' Артур опита да изведе свой съотборник зад гърба на защитата на Реал, ала вратарят на гостите Кейлор Навас разчете добре ситуацията и изпревари в последния миг Жорди Алба.

23" Поредна добра атака на Реал. Винисиус центрира отдясно, както и при гола, но този път Тони Кроос пробва удар от движение и прати топката над вратата. 

20' Сега Малком е изведен сам срещу вратаря на Реал, но не успява да го преодолее. При атаката имаше съмнения за засада, но повторенията показаха, че такава нямаше.


19' Тони Кроос опита удар от над 20 метра след ъгловия удар, но доста неточно.

17' Нова грешка при изнасянето на топката от домакините, този път на Фелипе Коутиньо, дава шанс на Реал за поредна опасна контраатака, приключила с блокиран удар на Винисиус и само корнер в полза на гостите.

 13' Фрапантен пропуск на гостите след грешка на Ракитич при изнасянето на топката, позволила на Реал да има числено равенство при контраатаката, но Винисиус буквално взе топката от краката на Бензема и опита удар, който бе блокиран, макар да имаше далеч по-добри алтернативи.

10' Барса се опитва да отговори веднага, но Артур не можа да подаде точно в пеналта, а секунди след това е показан и първият жълт картон в мача. Той е за капитана на гостите Серхио Рамос.

6' ГООООЛ ЗА РЕАЛ МАДРИД!!! Лукас Васкес открива резултата още в шестата минута, след колективна грешка в защитата на домакините, позволила на Карим Бензема да овладее в пеналта и да подаде на своя съотборник, който бе непокрит малко пред голлинията и хладнокръвно реализира!

4' Първият точен удар е на Реал Мадрид, но вратарят на Барса се намесва и боксира, после пък футболисти и на двата състава се спънаха в... топката.

3' Дербито започва нервно, с по една засада в двете половини, на Коутиньо и Винисиус. 

1' Начало на голямото "Ел Класико", президентите на двата клуба са един до друг в ложата на "Ноу Камп", за да гледат заедно спектакъла!

Треньорът на Аталанта: Вложихме сърцата си и сега сме щастливи

Вижте какво каза Джанпиеро Гасперини

Клоп: Аталанта продължава заслужено

Вижте какво каза треньорът на Ливърпул

Треньорът на Милан: Рома показа повече качества

Вижте какво каза Стефано Пиоли

Треньорът на Рома: Победихме Милан с динамика, интелект и тактика

Вижте какво каза Даниеле Де Роси

ОБЗОР: Отново Леверкузен срещу Рома в полуфиналите на ЛЕ (ВИДЕО)

„Аспирините“ с нов рекорд - 44 мача без загуба след 1:1 в Лондон

ОБЗОР: Край на мечтата на ПАОК за финал в Европа (ВИДЕО)

Десподов титуляр, Брюж смълча "Тумба"

Аталанта изхвърли Ливърпул и пренаписа историята си (ВИДЕО)

Салах вкара от дузпа единствения гол в Бергамо

Шчесни и Милик на линия за Каляри

Мойс Кийн аут за мача от Серия А

Фиорентина с една крачка по-близо до Атина (ВИДЕО)

120 минутна драма на "Артемио Франки"

Актуално

20:00 19/04 КРУМОВГРАД - СЛАВИЯ
19:30 19/04 Дженоа - Лацио
21:30 19/04 Айнтрахт – Аугсбург
21:45 19/04 Каляри - Ювентус
22:00 19/04 Атлетик Билбао - Гранада
19:45 18/04 Фиорентина - Пилзен 2:0 (прод.)
19:45 18/04 Лил - Астън Вила 2:1 (3:4. д.)
22:00 18/04 Рома - Милан 2:1
22:00 18/04 Аталанта - Ливърпул 0:1
22:00 18/04 Марсилия - Бенфика 1:0 (4:2, д.)
22:00 18/04 Уест Хем - Байер Л 1:1
22:00 18/04 Фенербахче - Олимпиакос 1:0 (2:3, д.)
22:00 18/04 ПАОК - Брюж 0:2
19:00 17/04 ЦСКА - БОТЕВ ПД 0:1
22:00 17/04 Ман Сити - Реал М 1:1 (3:4, д.)
22:00 17/04 Байерн М - Арсенал 1:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки