Турция има нов футболен отбор с емблемата на турското президентство

Емблемата на президентството с 16 звезди нормално се използва за официални случаи

Турция има нов футболен отбор с емблемата на турското президентство

Нов турски футболен отбор, носещ емблемата на турското президентство, бе официално регистриран тази седмица, като това е първа подобна инициатива, потвърдиха пред ДПА от турската футболна федерация.

 

Турската централа е издала лиценз на новосъздадения отбор и той ще играе в местната аматьорска лига в Анкара от март, съобщи Аднан Ерсан, заместник-управител на Турската футболна федерация, отговарящ за аматьорските отбори. Правителствените служби могат да имат отбори, регистрирани на тяхно име, посочи Ерсан и добави, че служителите в президентството са кандидатствали да получат лиценз за нов отбор с името Президентски спорт /"Cumhurbaskanligi Spor" - на турски/.

Емблемата на президентството с 16 звезди нормално се използва за официални случаи, отбелязва агенцията. На сайта на федерацията отборът е регистриран с адреса на президентския комплекс в квартал Йенимахале в Анкара. Не се съобщават подробности за отбора или за президента на футболния клуб. Отборът е създаден по инструкция на президента Реджеп Тайип Ердоган, съобщава в."Хюриет". Ердоган, който е бивш полупрофесионален футболист, продължава да използва футбола в стремежа си да покаже, че е човек от народа в една страна, в която милиони граждани тачат този спорт.
 
 
Ердоган често заявява подкрепа за Медипол Башакшехир, който е лидер в турското първенство, с осем точки преднина пред най-големия си съперник Галатасарай. Аз се гордея с Башакшехир, защото го създадох по време на моя мандат като кмет /на Истанбул/, каза Ердоган пред турската държавна телевизия ТРТ на 3 февруари.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки