Любо Минчев: Победата не бива да ни заблуждава

И физически, и игрово сме доста далеч от нивото, на което бяхме преди, допълни треньорът на Берое

Любо Минчев: Победата не бива да ни заблуждава
Старши треньорът на Берое Любомир Минчев не беше доволен от играта на своите възпитаници, въпреки успеха над Академик Бултекс 99 (Пловдив) с 92:74 в среща от Балканската баскетболна лига. Минчев каза, че Берое не е в състоянието, в което беше доскоро нито физически, нито игрово. 
 
"И в този мач си пролича, че не сме във форма. Има доста причини за това нещо. И физически, и игрово сме доста далеч от нивото, на което бяхме преди. Не трябва да се заблуждаваме от победата, от разликата, защото противникът също имаше кадрови проблеми. Имаме сериозен спад в нашата форма.
 
На полувремето поговорих с играчите на висок тон. Второто полувреме беше по-добре, но не искам да се заблуждавам. Отборът трябва да излезе от това състояние, играем по-летаргично, с по-забавени движения. Единственото нещо, което знам, че ще ни извади, е тренировъчен процес", заяви Минчев пред клубния сайт. 
 
Специалистът разкри, че травмата на Далин Бачински продължава да не позволява на канадския център да вземе участие в тренировките и мачовете, докато има вероятност Джеймс Уайт да се завърне за важния мач срещу Балкан от първенството в събота. 
 
"Не мога да кажа кога ще бъдат готови Бачински и Уайт. Оказа се, че, може би, Бачински има различен проблем от този, който мислехме. Утре отива в София за друго мнение. Ще разберем какво му има, надявам се да се завърне по-добре. Джеймс започна индивидуални бегови упражнения, утре също ще тренира индивидуално, надявам се в петък да влезе в тренировъчния процес с отбора за мача с Балкан", коментира Минчев.
 
Наставникът на Берое каза още, че няма никакво извинение за срамната загуба от Черно море Тича в шампионата, но пред тима предстоят много важни срещи с Балкан и с Академик София за Купата, в които Берое трябва да изглежда в много по-добро състояние. 
 
"Няма какво да добавя за мача с Черно море. Нямаме никакво извинение. С всичките си проблеми трябваше да вземем този мач. Не можем да излезем от това състояние с един мач, дори и този с Балкан. За нас е важен както мачът с Балкан, така и двата полуфинала с Академик за Купата, където да бъдем в по-добро състояние", добави Минчев. 
Националът Александър Янев беше сред най-добрите на паркета при победата над Академик Бултекс 99, но също беше критичен към своята игра и тази на отбора.
 
"Първото полувреме играхме лошо, главно в защита. Не знам защо така се случва. Идват много важни мачове и не трябва да се отпускаме. Второто полувреме играхме по-добре, но пак допускаме елементарни грешки, които не трябва да се случват. Двете загуби от Ямбол и Черно море повлияха негативно на самочувствието ни.
 
Ние сме професионалисти и трябва да излезем от тази ситуация. Срещу Ямбол мислех, че сме ги подценили, след като паднахме от Варна разбрах, че това не е подценяване. Отдавам го на това, че очакваме противникът сам да се бие, което не се получава", каза Янев.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки