Страшен студ тормози биатлонистите преди Световната купа в Кенмор

Треньорът на жените Михаил Клечоров се пуска в стартовете при мъжете

Страшен студ тормози биатлонистите преди Световната купа в Кенмор
Жесток студ тормози в последните дни състезателите ни по биатлон, които са в Кенмор (Канада) за започващата днес Световна купа.
 
Националите ни бяха посрещнати от температури от минус 30 гардуса, които все пак малко се повишиха и за първия старт днес се очаква да са около минус 15 градуса.
 
Студът в Кенмор наложи коренни промени и в програмата на седмия кръг от Световната купа. Организаторите решиха да се възползват от новия правилник, според който при екстремни ситуации имат право да скъсят дистанции или да ги заменят.
 
Така индивидуалният старт при мъжете на 20 км и при жените на 15 км днес, ще е съответно на 15 км и на 12,5 км, а наказанието за грешка в стрелбата се намалява от 1 мин. на 45 сек. Освен това масовият старт при мъжете и жените, който трябваше да се проведе на 10 февруари, ще бъде заменен със спринт, насрочен ден по-рано – 9 февруари, като за сега тази дисциплина се запазва с пълната си дължина.
 
Изненадваща промяна пък има в състава ни при мъжете. Редом до Владимир Илиев, Антон Синапов и Димитър Герджиков на старт в Кенмор ще застане и националния селекционер на женския тим и доскорошен състезател Михаил Клечоров. Той обаче ще участва само в щафетата.
 
Промяната се налага, след като Красимир Анев остана на подготовка в Европа преди шампионата на Стария континент, а мъжете се борят за максимален брой точки в Световната купа, за да запазят 4-те си квоти за участие и следващата година. Така Клечоров ще помага на бившите си съотборници, като ще бяга и в щафетата.  
 
Ето и новата програма на Световната купа в Кенмор:
 
07.02 (21:20 ч) - Индивидуално 15 км - Мъже
07.02 (23:55 ч) - Индивидуално 12.5 км  - Жени
08.02 (21:30 ч) - Щафета - Мъже
08.02 (23:45 ч) - Щафета - Жени (очаква се потвърждение)
09.02 (20:00 ч) - Спринт 10 км - Мъже (очаква се потвърждение)
09.02 (23:00 ч) - Спринт 7.5 км - Жени (очаква се потвърждение) 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки