Созопол с пета победа в контролите

"Небесносините" спечелиха срещу Миньор Раднево

Созопол с пета победа в контролите
Отборът на Созопол продължава с убедителното си представяне в своите контролни срещи. Възпитаниците на Маргарит Димов записаха пета победа в шестата си проверка от зимната подготовка. На градския стадион в Поморие, "небесносионите" победиха с 3:2 Миньор Раднево.
 
Спарингът първоначално трябваше да се проведе в Созопол, но поради лошите метеорологични условия, ръководството реши да запази тревното покритие, а контролата се проведе в Поморие. "Вампирите" напълно заслужено стигнаха до успеха, след като поведоха набързо с 2:0 още до почивката, след попадения на Георги Георгиев и Кристиян Иванов. През втората част бранителят Златко Ненов, който бе привлечен от Черноморец Бургас направи преднината на морския тим класическа - 3:0. Мачът се доиграваше, а след леко отпускане и грешки в отбрана в последната третина в рамките на две минути Созопол допуснаха два гола, за да бъде оформен и крайния резултат в срещата 3:2.
 
В първите пет проверки възпитаниците на Маргарит Димов записаха четири победи и поражение. Созопол спечелиха срещу втородивизионния Локомотив Горна Оряховица с 3:0, след две попадения на французина Уилфред Гримо и едно на Стефан Стойнов. Последва и пълен обрат с 3:2 срещу Хасково 1957, водени от Емо Ангелов – Бабангида. Победното попадение вкара едно от новите попълнения – нападателят, който е юноша на Марица Пловдив и последно защитавал цветовете на Хебър Пазарджик – Георги Георгиев в последната минута на мача.
 
Другите два гола реализираха Яни Николов и Кристиян Иванов. В следващата трета контрола Созопол отстъпи с 5:2 от втородивизионния ОФК Поморие, като двете попадения за "небесносините" реализира футболист номер едно за 2018 на клуба – полузащитникът Антонио Ласков от статични положения. В следващата четвърта проверка Созопол се върна на победния си път, записвайки успех с 2:1 над Розова долина Казанлък, след второто попадение в неофициален мач за Георги Георгиев. Другото бе дело на опитния полузащитник Станимир Баев. В последната контрола възпитаниците на Маргарит Димов се наложиха и над лидерите в Североизточната Трета лига Суворово с 2:0, след попадения на младите си таланти Кристиян Иванов и Кристиян Козаров.
 
За мача с Раднево почивка получи вратарят Роман Васенев, който изгледа мача, а ръководството реши да предпази Ангел Каракашев, който имаше проблеми с адукторите. Останалите с леки травми Димитър Коларов, Трайо Грозев, Уилфред Гримо, Иван Чавдаров и Милен Димов също не взеха участие, но всички състезатели изгледаха контролата на своите съотборници.
 
Още в 6-та минута Созопол поведе в резултата срещу Миньор Раднево. След свободен удар по левия фланг, Антонио Ласков пусна къс пас за Станимир Баев, който напредна по фланга, финтира бранител и центрира в наказателното поле. Новото попълнение - нападателят Георги Георгиев засече от движение в малкото наказателно поле, отбелязвайки третото си попадение в неофициален мач, извеждайки "небесносините" напред в резултата.
 
В 34-та минута "небесносините" удвоиха своя аванс в резултата - 2:0. Полузащитникът на "небесносините" Яни Николов пресече една топка в половината на Созопол, опитвайки се да изведе по десния фланг Георги Георгиев. Бранител на Раднево върна към своя вратар, който с пас по земя подари кълбото на Кристиян Иванов. Младият нападател на "небесносините", който дебнеше пред дъгата на наказателното поле с плътен изстрел в средата на вратата отбеляза второто попадение и трето от началото на подготовката, а Созопол поведе с 2:0.
 
В 65-та минута Созопол вече имаше класическа преднина в резултата срещу Миньор Раднево. "Небесносините" днес облечени в тъмно сложиха точка на спора през втората част. Бранителят Златко Ненов, който бе привлечен от Черноморец Бургас отбеляза за 3:0. След къс пас от корнер между Станимир Баев и Антонио Ласков, последният центрира в наказателното поле, а Ненов засече с глава, вкарвайки третото попадение в срещата. Мачът се доиграваше, а след леко отпускане в последните пет минути, в рамките на три Созопол допуснаха два гола, за да бъде оформен и крайния резултат в срещата 3:2.
 
Така Созопол продължава победния си път, записвайки 5-та победа от шестте си контроли в зимната подготовка.
 
Следващата седма контролна среща на "небесносините" е в събота /09-и февруари/, а съперник е ОФК Карнобат.

 

Днес козирката на "Българска Армия" отива в историята

Събарянето на конструкцията ще започне в 10:00ч.

Матай: Червените картони бяха пресилени

Капитанът на ЦСКА смята, че Ботев Пловдив се радват предварително

Керкез: Голяма победа, на нашия стадион ще бъдем много силни

Треньорът на Ботев Пловдив остана много доволен от успеха над ЦСКА за Купата на България

Стамен Белчев притесни феновете: Каранга има неприятна контузия

"В четвъртък ще има яснота", заяви треньорът на ЦСКА

Стоичков: 100 години Етър, 100 години слава

Камата поздрави "болярите" за вековния юбилей

Локо (Пд) пусна билетите за ЦСКА 1948

Мачът е в неделя от 15:15 часа на "Лаута"

Стоичков и Бала отново на терена за 100 години Етър

"Ивайло" арена на големи празненства

БФС търси усилено футболисти с български корени

До момента сме открили над 20 състезатели, обясни Лъчо Димов

ЦСКА ще удари Ботев (Пд) в първия полуфинал за Купата

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки