Арда с първа победа в контролите в Турция

Следващата контрола на тима е на 9 февруари

Арда с първа победа в контролите в Турция
Отборът на Арда записа първа победа на подготвителния си лагер в  Турция. Футболистите на Стойчо Стоев се наложиха с 2:0 над арменския Бананц.
 
Стоев бе направил няколко промени в стартовия състав, като бе дал почивка на тези играчи, които взеха участие в предишните срещи. Двубоят започна равностойно, като двете единайсеторки в началото залагаха на сигурни многоходови атаки. Все пак в 40-та минута след изпълнение на ъглов удар и разбъркване в наказателното поле на Бананц, Ахмед Осман се оказа най-съобразителен и успя да вкара за 1:0.
 
След почивката футболистите на Арда бяха по-активният отбор и създадоха  няколко опасни положения пред противниковата врата. В 57-та минута  бразилецът Лукас бе изведен сам в наказателното поле, но защитник на  арменците го фаулира и съдията посочи бялата точка за изпълнение на  дузпа.
 
Зад топката застана Димитър Алексиев, но вратаря на Бананц усети в кой ъгъл ще бие топката и успя да я хване. Оборотите се вдигнаха още повече, и футболистите на Арда все по-често поглеждаха към противниковата врата.
 
Сериозно положение да покачи резултата имаше Венцислав Бенгюзов, но ударът му мина близо до страничната греда. В самия край на мача Тодор Тодоров изведе с техничен пас Милен Стоев в наказателното поле, той с едно докосване подаде към Алексиев и за  нападателя на Арда не беше проблем да оформи крайния резултат.
 
Така Арда записа първа победа, а срещата бе изгледана от спортно  техническия  директор  на клуба Емил Кременлиев.
 
Следващата контрола на АРДА е на 9 февруари срещу сръбския ОФК Бачка.
 
Ето стартовия състав на АРДА:
Ганев, Стоев, Крумов, Лозев, Кръстев, Плахов, Димитров, Осман, Законов, Лукас, Карадайъ.
 
Резерви:
Юсуф, Добрев, Чанев, Бенгюзов, Венцислав Христов, Марчев, Тодоров, Алексиев

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки