ИЗВЪНРЕДНО: ЦСКА договори първо зимно попълнение

„Червените“ предлагат Жеферсон на Атлетико Минейро

ИЗВЪНРЕДНО: ЦСКА договори първо зимно попълнение

ЦСКА е пред привличането на първо зимно попълнение, пише "Тема спорт".

Клубът на практика вече е договорил нов футболист, но името и постът му се пазят в тайна.

Знае се, че не става въпрос за българин. Не е и руандиец, след като десният бек Фитина Омболенга (22 г.) пристигна у нас уж за подпис с ЦСКА, а започна тренировки с Литекс.

Според източници от Португалия вариант за армейците на този етап не е и офанзивният халф Тозе (26 г.) от Витория Гимараеш.

Той е с изтичащ договор през лятото, но на този етап не е изразил желание да напусне. Витория е 6-и, като е на 7 точки от местата, даващи квота за Лига Европа.

Към Тозе е наличен интерес и от силни местни клубове и по-скоро би предпочел да продължи кариерата си в Португалия.

Тозе би могъл да премине на "Армията" само при доста добра оферта. Той може да играе като плеймейкър, крило и фалшива деветка. Този сезон е използван основно по десния фланг, като има 5 гола и 3 асистенции в елита.

Междувременно в Бразилия съобщиха, че левият бек на Жеферсон е бил предложен наскоро на Атлетико Минейро. “Черно-белите” от Бело Оризонте търсят краен бранител за резервна опция на титуляря Фабио Сантос. Той е на 33 г. и Атлетико иска да има вариант за бъдещето.

Според водещата спортна медия в страната UOL Esporte мениджър е предложил Жеферсон на тима и оттам са започнали да проучват ситуацията с играча. Идеята на Атлетико е да вземе футболист под наем с опция за закупуване.

Бразилските медии продължават да твърдят, че желанието на Жеферсон е да се завърне в родината си. В момента обаче левият бек на ЦСКА е контузен и вероятно ще отсъства от терените до края на февруари. Той почти сигурно ще отпадне за вечното дерби на 24 февруари (неделя). Трансферният прозорец в Бразилия затваря на 3 април.

Жеферсон пропусна голяма част от есенния дял заради травма в бедрото, а в хода на подготовката в Испания е получил нова травма. Той игра в две контроли, като бе заменен принудително срещу Виктория Пилзен.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки