Гатузо: Аплодирам играчите си за усилията

Наставникът на Милан даде коментара си преди домакинството на Каляри

Гатузо: Аплодирам играчите си за усилията

 Наставникът на Милан Дженаро Гатузо похвали играчите си за представянето им в последните мачове, като посочи и областта, в която тимът трябва да се подобри.

“Трябва да играем по-добре технически, имаме нужната сила да играем по този начин. Ние сме амбицирани и трябва да мислим по-малко, за да приложим по-добре нашите стратегии. Играхме срещу силен отбор миналия мач. Нормално е да ни е трудно срещу Рома, но бях впечатлен с представянето ни. Заплатата ми? Доволен съм от заплащането ми и благодаря на ръководството. Просто трябва да се фокусирам върху работата си с професионализъм, но това не е моментът да говорим за възнаграждението ми. Чалханоглу? Няма да говоря лоши неща за играчите ми. Той знае, че може много повече дори технически и работи в тази насока. Билия? Тренира с нас, въпреки че още не е напълно готов. Ще преценим състоянието му в подходящия момент.

Когато има страст и амбиция, всичко е възможно. Аплодирам играчите ми за усилията им напоследък. Времето ще покаже дали наистина сме придобили зрялост на терена. Следващите ни 4 мача ще са трудни. Донарума? Мисля, че трябва да се концентрира върху представянето си и да продължи по същия път. Рейна е професионалист и е от голяма помощ за Джиджо. Целта ни е да навлезем в края на сезона с нещо важно, за което да се борим. Трябва да използваме енергията си мъдро и да правим по една стъпка. Конти? Той се възстановява и когато играе, се справя добре. Ако не играе, така съм решил - виждам друг, който ми вдъхва доверие. За нас той остава много важен играч и се надявам да му дам минути. Сапата? Нямам новини по ситуацията с договора му. Има преговори за подновяване, но не знам какво си е говорил Леонардо с агента му. Кристиан работи по завръщането си. Ще е на линия след 10-14 дни”, коментира Гатузо на пресконференцията си преди утрешното домакинство на Каляри.

 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки