Реал е господар на Мадрид и вече диша във врата на Барса (СНИМКИ+ВИДЕО)

"Кралския клуб" излезе на второто място след успех над Атлетико

Реал е господар на Мадрид и вече диша във врата на Барса (СНИМКИ+ВИДЕО)

 Реал (Мадрид) победи с 3:1 като гост местния си съперник Атлетико (Мадрид) и записа пета поредна победа в испанското първенство. 

Дербито от 23-ия кръг на шампионата предложи на зрителите на "Уанда Метрополитано" много емоции, красива игра и четири гола. Титуляр за домакините излезе Алваро Мората, за когото е добре известно, че е продукт на школата на Реал, а с екипа на "белите" спечели на два пъти Шампионската лига. 

Срещата започна отлично за гостите и още в 16-та минута Касемиро изведе Реал напред с едва втората им атака. Бразилецът откри със страхотна ножица, след като Серхио Рамос първо игра с топката при изпълнение на корнер. Ян Облак се опита да скъси ъгъла пред халфа, но той успя да намери долния ъгъл на вратата за 1:0. 

Само девет минути по-късно обаче Атлетико се върна в мача. Антоан Гризман беше изведен от Кореа сам срещу Куртоа и французинът промуши топката под плонжа на стража. Веднага след гола обаче главният съдия Хавиер Фернандес се консултира с ВАР, за да провери съмненията за нарушение на Кореа срещу Винисиус точно преди паса. Такова обаче не беше отсъдено и резултатът остана 1:1. 

Две минути преди края на първата част Реал (Мадрид) получи право да изпълни дузпа, която капитанът Серхио Рамос реализира и отново изведе "белия балет" напред. 

След почивката играта бе доста равностойна, като и двата отбора имаха шансове пред гола. В 74-та минута обаче влезлият като резерва Гарет Бейл реши всичко в двубоя с трети гол във вратата на Облак. Уелсецът получи пас в наказателното поле на скорост и с хубав изстрел по земя вкара за 3:1. 

Нервите на домакините не издържаха в края и в 80-та минута халфът Томас си изпроси втори жълт картон, оставяйки своя тим с човек по-малко в последните минути. 

Така с 87-та си победа в дербито на столицата Реал (Мадрид) измести градския си съперник от второто място на Ла Лига и с 45 точки е новият главен преследвач на Барселона, който е с пет пункта повече и мач по-малко. Атлетико остава трети с 44 точки. 

Атлетико (Мадрид) - Реал (Мадрид) 1:3
0:1 Касемиро '16
1:1 Гризман '25
1:2 Серхио Рамос (дузпа) '43
1:3 Бейл '74

Стартови състави:

Атлетико (Мадрид): Облак, Лука Ернандес, Годин, Хименес, Ариас, Саул, Томас, Лемар, Кореа, Мората, Гризман

Реал (Мадрид): Куртоа, Карвахал, Рамос, Варан, Регулон, Кроос, Модрич, Касемиро, Лукас Васкес, Винисиус Джуниор, Бензема

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки