Наполи с нова грешна стъпка в Серия А

Пертенопеите не успяха да преодолеят страхотния Лафонт

Наполи с нова грешна стъпка в Серия А

Вторият във временното класиране на Серия А Наполи завърши наравно 0:0 при гостуването си на Фиорентина и записа второ равенство в последните си три мача от шампионата. 

Основна вина за нулевото реми е на вратаря на домакините Албан Лафон, който отказа нападателите на неаполитанците с блестящите си спасявания. Този резултат обаче не зарадва никой от двата тима, като той бе особено лош за гостите, който вероятно ще изостанат още Наполи трябваше да направи принудителна смяна още в 5-ата минута. Марио Руи почувства някакви болки в областта на бедрото и бе заменен от Фаузи Гулам.

Две минути след това дойде и първата голова опасност за гостите. Зелински бе намерен в наказателното поле и стреля от малък ъгъл, ударът му бе избит от вратаря, а след това Инсиние пропусна да вкара при добавката.от лидера Ювентус, ако той спечели гостуването си на Сасуоло утре.в 27-ата минута Верету стреля покрай вратата. Минута по-късно отново той отправи истинска бомба и Алекс Мерет трябваше да се намесва решително, след което и Брайън Дабо опита добавка, но стреля над вратата.Първата част завърши с ново положение за неаполитанците. Инсиние шутира по посока на вратата и след рикошет кълбото мина опасно близо до гредата.

Инсиние имаше първата възможност и за втората част. Още в 47-ата минута той стреля от дистанция, но над вратата.В добавеното време и резервата Аркадиуш Милик се отчене с голям пропуск.

Той получи пас по земя и се хвърли на шпагат, за да може да достигне топката, но отблизо не успя да я насочи в очертанията на вратата. След това полякът имаше още една възможност, като изпрати истински снаряд по посока на вратата от около 25 метра, но отново Лафон бе последна преграда пред гола.

След това равенство Фиорентина остава на 9-ата позиция с 32 спечелени точки. Наполи пък е на 2-ото място с 52 точки и 8 по-малко от Ювентус.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки