Бърнли с важна стъпка в борбата за оцеляване (ВИДЕО)

Крис Ууд с два гола при успеха с 3:1 над Брайтън

Бърнли с важна стъпка в борбата за оцеляване (ВИДЕО)

Бърнли се измъкна от зоната на изпадащите, след като записа много важен успех с 3:1 над Брайтън като гост. Крис Ууд (21', 61') отбеляза първите два гола на "Амекс Стейдиъм", а Ашли Барнс (74') довърши "чайките" от дузпа. Шейн Дъфи (76') реализира почетното попадение за домакините. За Бърнли това бе седми пореден мач без загуба в Премиър лийг.

Дейл Стивънс се завърна в стартовия състав на "чайките" за сметка на Ив Бисума. Шон Дайк заложи на същия състав, който спечели точка срещу Саутхамптън в миналия кръг. Това означаваше, че новото попълнение Питър Крауч остана на скамейката за началото.

Домакините започнаха по-добре, като в първите минути Марч и Грос пропуснаха две добри възможности. В 17-ата минута обаче топката на два пъти срещна гредите на вратата на Райън. Първо Дъфи отклони към собствената си вратата центриране на Макнийл, а след това Ашли Барнс стреля с глава в гредата от няколко метра. В 26-ата минута Барнс изведе много добре Крис Уууд, който се озова очи в очи с Райън и простреля стража на Брайтън - 0:1. В самия край на първата част Дъфи засече с глава центриране от корнер, но Хендрик изчисти от самата голлиния.

Крис Ууд отбеляза втори гол в 61-вата минута, когато получи от Макнийл и стреля по диагонала. Райън докосна топката, но не успя да спаси.

В 73-тата минута дойде и най-спорният момент. Първо домакините претендираха за дузпа заради игра с ръка на Хендрик. Такава обаче не бе отсъдена и Бърнли организира контраатака, в края на която Мат Райън фаулира Барнс. Тук реферът отсъди 11-метров наказателен удар, който бе реализиран от Барнс за 0:3.

Само две минути след това Брайтън върна едно попадение, след като Дъфи засече с глава центриране от фаул на Нокер.

С този успех Бърнли се изравни по точки - 27, с Брайтън. Двата отбора заемат 14-о и 15-о място във временното класиране.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки