Спас Русев: Повече от две години се опитвам да убедя Васил Божков за Левски

"Категорично няма опасност клубът да фалира"

Спас Русев: Повече от две години се опитвам да убедя Васил Божков за Левски
От първия ми ден в Левски се опитвам да привлека Васил Божков. Това е един процес, който продължи повече от две години. С него сме добри приятели. Много се надявам, че той е узрял и че ще помогне на клуба, разкри босът на клуба Спас Русев. В интервю за NOVA той не отговори конкретно дали именно Божков ще е следващият собственик, но призна, че на 6 март ще се раздели с мажоритарния пакет акции в клуба.
 
“Говоря в качеството си на председател на Надзорния съвет и дългогодишен привърженик на Левски. За акциите нека имаме търпение до 6-и март, когато има събрание. Разбирам вълнението на феновете, но нека се знае, че се търси възможно най-отговорното решение. Интересът е много голям. Клубът е подложен на невиждан натиск от страна на медиите. Имайте малко търпение и дано да има добро решение”, заяви Русев.
 
“Васил Божков може да е назначил Павел Колев в някоя от своите структури, но Колев беше назначен в Левски от мен. Аз разписах решението за избора на нов Надзорен съвет и след това разписах и второто решение за Колев като изпълнителен директор", добави той. 
 
"Не знам откъде изникна новината за Христо Йовов, Даниел Боримиров и Димитър Иванков. Няма логика тиражираното от медиите. Ако те не се справят с работата, кой ги уволнява? Преди време обявих, че се оттеглям и че оставям свободни акциите на клуба. Оттогава никой не се е появил да ги вземе. Дали ще има нов собственик, или не - ще се разбере на 6-и март. Ако има удачен вариант клубът да бъде поет от човек с визия - да, бих си тръгнал”, каза още собственикът на "сините".
 
"Намеренията на предишните собственици бяха добри. Идеята беше “Виваком” да придобие акциите на клуба. Това не беше лоша идея и щеше да даде финансова стабилност на клуба. За съжаление, тя не беше приета от някои хора и така останах в Левски като самостоятелно лице. Неизбежно е да влагам собствени пари. Ако всички клубове си публикуват задълженията, Левски няма да е на първо място. Това мога да ви кажа", продължи Русев.
 
"Категорично няма опасност клубът да фалира!", обяви бизнесменът. Както е известно дълговете на "сините" възлизат на 30 млн. лв. След оттеглянето му те ще намалеят наполовина, тъй като той ще опрости сумите, които е дал като заем към клуба.
 
"Знам, че не съм бил перфектният председател на Надзорния съвет, но, повярвайте ми, аз съм дал всичко от себе си. Дали се боя да си тръгна с лош имидж? Дадох си сметка за това още със самото ми влизане в клуба. Как бих искал да ме запомнят? Не с лошо. Дали слагате край на този разговор с бившия мажоритарен собственик на Левски? Може да се каже”, завърши Спас Русев.
 
 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки