Тотнъм се разправи с "лисиците" и постави под напрежение лидерите (ВИДЕО)

"Шпорите" спечелиха мача си с Лестър на "Уембли" с 3:1

Тотнъм се разправи с "лисиците" и постави под напрежение лидерите (ВИДЕО)

Тотнъм записа успех с 3:1 срещу гостуващия Лестър в мач от 26-ия кръг в елита на Англия. Точни за „шпорите” бяха Санчес, Ериксен и Сон, докато Варди вкара единственото попадение за „лисиците”, а при самото си влизане в игра през второто полувреме изпусна дузпа. Тимът на Маурисио Почетино събра 60 точки след днешната победа и намали изоставането си от първото място, където е Ливърпул с 65. Лестър остава 12-и с 32 точки, като днешната загуба е пета в последните 6 мача за тима на Клод Пюел.

 Лестър започна добре срещата, като показа повече острота в атака през първите минути на „Уембли”. В 8-ата минута Йоренте изпусна Магуайър, който засече с глава центриране от фаул, но ударът не притесни Лорис и стражът отклони в корнер.

Минута по-късно „шпорите” направиха грешка при изнасянето на топката, Тилеманс изведе Барнс, но при последвалия  удар топката мина покрай страничната греда.

Добра атака в 18-ата минута на домакините завърши с пас на Сон към Дани Роуз, но тройката в тима на Тотнъм стреля слабо и вратарят изби, а Йоренте не успя да се ориентира бързо и да отправи шут, с който да затрудни Шмайхел.

 В 34-ата минута Трипиър изпълни корнер, подавайки на изтегления назад Ериксен, датчанинът прати в пеналта, където Давинсон Санчес отклони с глава от линията на вратарското поле за 1:0.

Демарай Грей направи два пропуска в началото на второто полувреме, като първо в 51-ата минута би с глава, но в Лорис, а няколко минути по-късно стреля отново във вратаря на домакините.

В 58-ата Вертонген препъна Мадисън в наказателното поле и съдията посочи бялата точка. В този момент Клод Пюел подготвяше смяна и в игра влезе Джейми Варди, който изпълни 11-метровия наказателен удар. Юго Лорис обаче се намеси блестящо и отрази удара на деветката, избивайки в корнер.

Три минути след пропиляната възможност за изравняване „лисиците” получиха втори гол. Рикардо Перейра опита да изчисти топката в предни позиции, но се получи рикошет в гърба на играч на Тотнъм. Йоренте овладя и намери бързо Ериксен, който с прецизен силен удар прати неспасяемо в мрежата.

Харви Барнс получи на чиста позиция в 65-ата, но за пореден път Лорис показа класата си и успя да опази мрежата си суха, избивайки с крак.

В 76-ата минута усилията на Лестър в атака се увенчаха с успех. Рикардо Перейра центрира отдясно, за да може Джйми Варди да отклони във вратата, реванширайки се за изпуснатата дузпа.

„Лисиците” предприеха рисковани действия в последните минути, опитвайки да стигнат поне до точка, което обаче доведе до трети гол в тяхната врата. В първата минута от добавеното време Сисоко изчисти след корнер, давайки началото на светкавична контраатака, която Хюн Мин Сон завърши с гол.

Така Тотнъм се доближи на 5 точки от лидера Ливърпул и на 3 от Манчестър Сити, който играе днес от 18:00 часа с Челси.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки