Красен Кралев връчи купата на победителя от Sofia Open 2019 (СНИМКИ)

Финалистът Мартон Фучович също получи награда от министъра на младежта и спорта

Красен Кралев връчи купата на победителя от Sofia Open 2019 (СНИМКИ)

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи купата на победителя от Sofia Open 2019 Даниил Медведев. Във финала 16-ият в световната ранглиста руснак победи пред 9500 зрители в „Арена Армеец“ категорично Мартон Фучович (Унгария) с 6:4, 6:3. Това е четвърта титла от ATP сериите за Медведев, който утре ще навърши 23 години. През 2018 г. той триумфира в Сидни и Уинстън-Сейлъм (ATP 250), както и в Токио (ATP 500).

Министър Кралев награди и финалиста Мартон Фучович.



„Благодаря на българските фенове. Още от първия ми мач в България атмосферата в залата е страхотна. Благодаря и на организаторите на турнира. Справихте се чудесно. Това е първият път, в който съм в София. Харесвам страната, харесвам града и хората и нямам търпение да дойда отново и да защитя титлата си“, заяви победителят от четвъртото издание на Sofia Open Даниил Медведев.

„Измина една невероятна седмица в София. Видяхме фантастичен турнир със страхотни играчи и великолепен тенис. Благодаря на Министерството на младежта и спорта за помощта, която оказаха при организацията на турнира. Благодаря и на Българската федерация по тенис за усилията, които полагат в развитието на този спорт в България“, каза турнирният директор на Sofia Open Горан Джокович.



Той благодари на всички спонсори, на представителите на ATP за доверието България да е домакин на турнир от категорията на ATP, както и на доброволците и всички, взели участие в организацията на турнира.



При двойките шампиони в Sofia Open 2019 станаха Юрген Мелцер (Австрия) и Никола Мектич (Хърватия). Във финалната среща  те надделяха с 6:2, 4:6, 10-2 над Чън-Пън Шие (Китайско Тайпе) и Кристофър Рунгкат (Индонезия). Никола Мектич, който е бивш №8 на сингъл, игра във финала в София и през миналата година. Тогава заедно с титулярния му партньор Александър Пея, който е контузен, загубиха от четвъртфиналистите от това издание Робин Хаасе и Матве Миделкооп от Холандия.

Пратиха Алкарас - Димитров във вечерната сесия

Срещата между най-добрия ни тенисист и световния номер 2 ще започне не по-рано от 1 часа след полунощ

Медведев стигна 1/2-финалите в Маями, ще отмъщава на Синер

Финалистите от Аустрелиън Оупън се изправят един срещу друг отново

Синер прегази и Мачаш, за да стигне 1/2-финалите в Маями (ВИДЕО)

Шампионът от Аустрелиън Оупън даде само шест геймана съперника

Бекер коментира раздялата на Джокович и Иванишевич

Немската легенда също беше треньор на Ноле

Гришо е аутсайдер срещу Алкарас

Вижте подробности

Шиникова с две победи в Тунис

Тя продължава напред както на сингъл, така и на двойки

Джокович се раздели с Иванишевич

Обичам те, написа Новак на изпроводяк

Алкарас: Димитров е много труден съперник

Вижте подробности

Димитров: Най-накрая! Очаквам с нетърпение мача с Алкарас

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки