Любо Пенев иска да върне Спас Делев на "Армията"

Играчът с освобождаваща клауза от 200 000 евро

Любо Пенев иска да върне Спас Делев на "Армията"
Новият треньор на ЦСКА Любослав Пенев проявява интерес към привличането на Спас Делев от полския Погон (Шчечин), пише "Тема спорт".
 
Крилото вече е играл под ръководството на Ел Голеадор на "Армията" и в националния отбор. Договорът му с Погон изтича през лятото. В контракта на Делев е заложена освобождаваща клауза в размер на 200 000 евро.
 
29-годишният бързак от село Ключ би могъл да влезе в ролята на заместник на продадения в Каляри Кирил Десподов. На този етап "червените" не са изпратили конкретно предложение за него, а и не е ясно какво ще е желанието на футболиста. Делев вероятно ще предпочете да изчака до лятото и да опита да намери изгодно продължение на кариерата си в друг чуждестранен клуб.
 
Въпреки че договорът му изтича в края на сезона, Спас продължава да фигурира в плановете на Погон. В събота той беше титуляр при загубата с 1:2 от лидера в първенството Лехия (Гданск). Делев игра 74 минути по десния фланг на атаката. Той е в Погон вече трети сезон. За този период има 68 мача, 11 гола и 13 асистенции в Екстракласата. През настоящия шампионат е с 10 участия, 2 гола и 2 асистенции.
 
В България Делев е играл за Пирин (Благоевград), ЦСКА, Локомотив (Пловдив) и Берое, като има 129 мача и 29 гола в елита.
 
Именно Любо привлече Делев на "Армията" през лятото на 2009 година и той бързо се превърна в звезда на отбора. Вкара един от головете при победата над Динамо в (Москва). След това бе с основен принос за спечелването на Купата и Суперкупата на България под ръководството на Милен Радуканов. Разписа се и в двата финалния двубоя - срещу Славия на "Васил Левски" за крайното 1:0 и срещу Литекс в Бургас, когато вкара две попадения за победата с 3:1.
 
Очаква се "армейците" да привлекат поне едно попълнение през новата седмица. Ел Голеадор призна, че се търсят играчи на различни постове и има предвид няколко имена. "Червените" спешно се нуждаят от бек, след като договорът на Станислав Манолев беше разтрогнат, същото ще се случи и с този на Борис Секулич, а Жеферсон ще отсъства поне още две седмици.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки