Гуардиола се опитва да замаже гаф на Сари

Искам от футболистите просто да играят на максимума на възможностите си, каза треньорът на Ман Сити

Гуардиола се опитва да замаже гаф на Сари
Отказът на Маурицио Сари да подаде ръка на Джосеп Гуардола след мача между Манчестър Сити и Челси, спечелен от “гражданите” с разгромното 6:0, стана повод за много критики към мениджъра на лондончани.
 
Той се оправда, че в желанието си бързо да се прибере в съблекалнята не е видял своя колега. Самият Гуардиола заяви, че не се сърди на италианеца, макар че след последния съдийски сигнал изглеждаше доста разочарован от неговата постъпка.
 
“Поговорих с Джанфранко Дзола и всичко е наред. Със Сари сме приятели, няма проблем. Наясно съм какво иска да постигне той, но хората не осъзнават колко е трудно. Идването на нов треньор и привличането на няколко играчи не ознчава, че всичко в даден отбор ще върви перфектно от самото начало”, заяви Гуардиола.
 
“Върху нашия отбор няма напрежение. По света се случват достатъчно лоши неща, за да говорим за напрежение във футбола. Искам от футболистите просто да играят на максимума на възможностите си. Ако спечелим титлата, ще е чудесно, ако не - ще се опитаме отново догодина”, подчерта Пеп.
 
Сити и Ливърпул делят първото място в класирането с по 65 точки, но мърсисайдци имат един мач по-малко.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки