Поканиха националите по плажен футбол на турнир с европейския първенец Италия

Надпреварата е в началото на месец април в Санкт Петербург

Поканиха националите по плажен футбол на турнир с европейския първенец Италия

Националният отбор на България по плажен футбол получи покана за най-силния предсезонен турнир на закрито. Надпреварата, която по традиция дава начало на сезона в атрактивната разновидност на футбола, е в началото на месец април в Санкт Петербург. В турнира участие са потвърдили освен домакините от Русия, настоящият шампион на Европа Италия и изключително класният отбор на Беларус. Интересно е да се отбележи, че организаторите правят надпреварата по много интересна формула, като освен национални отбори дават право и на някои от най-класните клубни тимове да премерят сили. В заявките за тази година фигурират имената на шампиона на страната и вицеевропейски шампион Кристал и сребърния медалист на Русия Делта.

 
Домакините предвиждат до участие да бъдат допуснати 12 отбора, а мероприятието ще се използва за подготовка преди изключително натоварения сезон в бийч сокъра.
 
 
Признанието, което получават възпитаниците на Симеон Христов, е огромно, тъй като покани за турнира са изпратени само на отбори със сериозни имена и постижения. Родните ни "лъвове" записаха страхотен сезон през миналата година, печелейки кръг от ЕВРО лигата и завършвайки на трето място на финалите в Дивизия "Б" на турнира. България приключи годината с цели пет успеха в седемте си срещи от надпреварата, побеждавайки тимове от ранга на Англия и Чехия и се нареди на 15-о място в крайното класиране на Европа за сезона.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки