Шеф в Ювентус: Взехме Роналдо, за да шокираме останалите в клуба!

Ето какво заяви спортният директор Фабио Паратичи

Шеф в Ювентус: Взехме Роналдо, за да шокираме останалите в клуба!

Един от шефовете в Ювентус Фабио Паратичи разкри любопитни подробности около трансфера на Кристиано Роналдо миналото лято.

Ето какво каза босът на "бианконерите" пред "Гадзета дело Спорт":


"Решихме с този трансфер да шокираме всички. Да предизвикаме един положителен шок, който да отведе Юве отвъд определени граници. Срещнах се с Андреа Аниели и Павел Недвед и им казах, че имам идеи за два начина, по които да мотивираме останалите футболисти. Помолих ги да не се смеят и да не скачат от прозореца. Разкрих как Жорже Мендеш ми е предложил Роналдо, при което последва мълчание. И никой не излетя през прозореца", коментира Паратичи.

"Когато играхме в Мадрид за Шампионската лига, агентът на Роналдо Жорже Мендеш дойде да говори с мен. Обикновено така процедираме с него. И му казах: "Кристиано има невероятни цели." Той ме погледна и отговори: "Няма да повярвате, но Роналдо каза, че ако напусне Реал (Мадрид), той би искал да бъде в Ювентус. Това не е толкова странно, колкото изглежда. Тогава ще говорим". Мислех, че е шега. След това се срещнахме с Мендеш на летището, за да обсъдим трансфера на Жоао Кансело, което не отне много време. Мендеш даде да се разбере, че е сериозен, припомняйки разговора за Роналдо. Обяви, че Кристиано напуска Мадрид. Той каза, че Роналдо е играл за Манчестър Юнайтед, за Реал... само за големи отбори, с които е взел титлите. Той отбеляза, че Кристиано не е играл в Италия, така че би искал да бъде в Ювентус, за да печели трофей при нас. Жорже каза: "Такава трябва да е заплатата, това е цената на трансфера." Помолих го за няколко дни размисъл. Освен всичко, футболът е и страст. За него си трябва талант, но и правилната психологическа настройка. След това с Аниели и Недвед решихме да действаме", добави спортният директор на "бианконерите".

Мениджърът на Нюкасъл защити Тонали

Еди Хау коментира информацията, че италианецът може да получи още едно наказание за залози

Алегри: "Във футбола се броят резултатите"

Вижте подробности

Алонсо реши: Остава в Байер Леверкузен

Специалистът ще може да бъде откупен срещу 15 милиона през 2025г.

Кимих иска да види новия треньор преди да преподпише

Договорът на играча изтича през лятото

Реал Мадрид представя Мбапе през август?

Церемонията може да се отложи заради Евро 2024 и Олимпиадата

УЕФА говори за сигурността на Евро 2024

Ето какви мерки са взели от централата

Гуардиола е взел решение за бъдещето си

Вижте подробности

Изненада! Жоржиньо може да напусне Арсенал в посока Барса

Поне така твърдят в Испания

Челси ще има нов президент от 2027 година

Изглежда няма да остане твърде много начело на отбора

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки