Ас на Витоша: Мястото ни в Първа лига не е изненада

Ето какво заяви Ивайло Лазаров

Ас на Витоша: Мястото ни в Първа лига не е изненада

Eдин от основните футболисти в състава на Витоша - Ивайло Лазаров, даде интервю за клубния сайт на "тигрите", което Ви предлагаме едно към едно.

 

Лазо, две години и половина след преминаването си във Витоша караш своя втори сезон в елита на България? Очакваше ли, че ще стигнеш дотук, когато пристигна в Бистрица?

 

- Ако трябва да бъда честен, да, тъй като винаги съм искал да играя в Първа лига. Бях си го поставил като цел в бъдещето, която трябва да постигна, и ето, че се случи. С упорит труд и желание нещата започнаха да се случват стъпка по стъпка. Да кажем, че първата е направена.

 

Над 40 мача и шест гола в Първа лига до момента. Колко израсна след този сезон и половина в Първа лига?

 

- В първия си сезон в елита не се представихме никак добре. За мен лично адаптацията не беше много лесна, тъй като разликата между Първа и Втора лига е доста осезаема. След него обаче започнах да вярвам повече в себе си, натрупах нужното самочувствие и смея да твърдя, че имам голямо израстване. Всичко това се дължи на подготовката ми не само във физически план, но и в психологически. Вярвам, че комбинацията от двете би могла да донесе много повече успехи и израстване, отколкото ако се обръща внимание единствено на тренировъчния процес.

 

Трудна ли бе адаптацията към изискванията на новия старши треньор Росен Кирилов, или фактът, че допреди това той бе асистент на Костадин Ангелов, помогна на всички ви?

 

- Всеки треньор си има своите виждания за футбола и като цяло за визията на отбора. Не мисля, че ми беше толкова трудно да се приспособя към неговите методи и изисквания. Взаимното уважение и общата цел все пак са основен и водещ елемент.

 

Как оценяваш представянето на тима през настоящия сезон? За мнозина е изненада, че отборът е 11-ти, с 20 точки на сметката си.

 

- Според мен се представяме много добре, но трябва да продължим да работим здраво както в мачовете, така и в тренировъчния процес. За мен лично не е изненада, защото бях сигурен, че след този първи сезон в Първа лига във всеки ще има някакво израстване и ще надградим с една идея представянето си. Доволен съм, че всичко това е налице.

 

Какво очакваш от мачовете тази пролет и кое е основното, най-важното, което тимът трябва да подобри според теб?

 

- Очаквам да са още по-трудни и всеки един от тях да е решаващ за нашето оцеляване в групата. Не мисля обаче, че отстъпваме много на повечето отбори. С малко повече вяра в собствените си възможности и малко повече самочувствие ще успеем да спечелим още точки.

 

Изживя радостта от историческата промоция в Първа лига, премина и през драмата на оцеляването... Коя от двете емоции бе по-силна?

 

- И двете бяха много силни. Да, никой не очакваше да победим Нефтохимик на баража, но може би емоцията от оставането беше по-силна, защото бях изгонен в този мач и се чувствах адски виновен, че оставям отбора с човек по-малко в толкова важен момент. Момчетата обаче демонстрираха непримиримост и отборен дух и успяха да измъкнат мача. Бях много щастлив.

 

Реализира няколко много хубави попадения и миналия сезон, и този. Кое от тях поставяш на първо място? Голът във вратата на Локо (Пловдив) бе твой първи в елита, но пък с перфектно изпълнения фаул в последната минута срещу Септември донесе ценни три точки на отбора...

 

- Нямам такава класация. За мен всеки един гол е важен сам по себе си. Това ми е работата - да помагат на отбора да печели точки и върви колкото се може по-напред. Всяко попадение носи със себе си определена емоция и е заредено с различно чувство. Важен е крайният резултат - дали съм успял да допринеса за спечелването на трите точки.

 

Колко трудно ще бъде на отбора да се пребори и този сезон за оцеляването си и къде смяташ, че може да бъде в крайното класиране?

 

- Трудно ще ни бъде със сигурност, но ние ще се стремим да спечелим колкото се може повече точки в оставащите мачове, преди да ни разделят на шестица и осмица. Мисля, че можем да се преборим за едно от първите две места в групата, което би ни гарантирало оцеляване и в пъти по-малко ненужен стрес. Това са моите пожелания към отбора и мен самия. Какво обаче ще се случи, тепърва ще разберем.

Бойко Борисов с хеттрик за Витоша (Бистрица)

Тигрите громят с 9:0 в първенството за ветерани

ОФИЦИАЛНО: Обявиха програмата на осминафиналите за Купата и следващите кръгове в елита

Вижте и кога ще са мачовете от предстоящите 4 кръга във Втора лига

ИЗВЪНРЕДНО: Ясна е програмата за Купата на България, пренасрочиха 4 мача от елита

Шест срещи от 1/16-финалите ще се излъчват на живо, вижте какво съобщиха от БФС

ТЕСЛА ЗА ФЕНОВЕТЕ: Пускат само 30 процента от капацитета на стадионите!

Решението е на служебния министър на Румен Радев

КУПА НА БЪЛГАРИЯ: ЦСКА стартира защитата на трофея в Бистрица или Пазарджик

Левски срещу Марек или Черноломец, Лудогорец може да гостува в Доброславци

ОФИЦИАЛНО: Обявиха кога ще теглят жребия за новия сезон

Клубовете ще получат информация за нововъведенията в Електронното първенство и наложената от ФИФА трансферна система

Спортът по телевизията днес

Вижте днешната програма

Сензациите в пресата: Гласят Стоичков за висок пост в ЦСКА

Втора лига започва на 24 юли и още…

Спортът по телевизията днес

Вижте днешната програма

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки