Рома повали Порто на "Олимпико", но ще трепери в Португалия (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Римските вълци" с отлично второ полувреме, но допуснат гол ще ги държи под напрежение на реванша

Рома повали Порто на "Олимпико", но ще трепери в Португалия (ВИДЕО+СНИМКИ)

Италианският гранд Рома успя да победи с 2:1 Порто в първия мач от 1/8-финалния сблъсък между двата отбора.

"Римляните" могат да съжаляват, че не постигнаха по-изразителна победа, след като показахa много по-добра игра през второто полувреме. Чудесно представяне записа младият талант на "вълците" Николо Заниоло, който отбеляза и двете попадения за своя тим. 

Сблъсъкът в Рим започна равностойно, като и двата отбора показаха нервни отигравания и имаше брак в играта и на двете единайсеторки. 

Първото по-интересно положение дойде чак в 27-та минута, когато Икер Касияс не успя да улови центриране от Коларов и това даде шанс на Пелегрини да стреля от дистанция, но испанският страж на Порто улови спокойно от втория опит.

В 30-та минута Фернандо отвърна с изстрел, но Миранте също се справи. 

Около 35-та минута Джеко имаше шанс на два пъти да отбележи, но първият му изстрел мина встрани, а след това нацели и гредата с удар с глава. 

След почивката домакините показаха по-смела игра и в 50-та минута Касияс показа класата си, след като спаси удар от отлична позиция на Брайън Кристанте. Пет минути по-късно Ел Шарауи намери очертанията на вратата с изстрел извън наказателното поле, но Касияс отново бе на мястото си. 

Така се стигна до 70-та минута, когато Ел Шарауи прати топката в наказателното поле, Джеко подаде към младата звезда на домакините Заниоло, чийто удар се отклони фатално за Касияс и топката стана неспасяема за испанеца за 1:0. 

В 75-та Джеко стреля опасно и за втори път в мача ударът му срещна гредата на Порто, но Заниоло отново беше на правилното място и на скорост довкара топката за 2:0. 

Три минути по-късно обаче Порто стигна до ценния гол на чужд терен. Тикиньо пусна отличен извеждащ пас към Адриано. който върна към съотборник, но ударът от дистанция се превърна в нов пас към Адриано, който вече завърши сам атаката. 

Така "римските вълци" имат крехък аванс преди реванша в Португалия, като там загуба с дори един гол разлика ще ги изхвърли от турнира. Мачът в Порто ще се изиграе на 6-ти март. 

Рома - Порто 2:1
1:0 Заниоло '70
2:0 Заниоло '76
2:1 Адриан '79

Стартови състави:

Рома: Миранте, Флоренци, Манолас, Фазио, Коларов, Кристанте, Де Роси, Пелегрини, Заниоло, Джеко, Ел Шарауи

Порто:
 Касияс, Милитао, Фелипе, Пепе, Алекс Тейес, Данило, Ерера, Отавио, Фернандо Андраде, Соареш, Брахими

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки