Доре пак вкара, но Ботев загуби от Марица

Двубоят се игра на един от помощните терени в Коматево

Доре пак вкара, но Ботев загуби от Марица

Ботев (Пд) загуби от Марица с 1:2 в последната си контрола преди началото на пролетния дял в Първа лига. Двубоят се игра на едно от помощните игрища в Коматево, за се пази централния терен за предстоящия в събота шампионатен мач срещу Славия.

 
"Жълто-черните" откриха в 31-ата минута след статично положение. Станислав Шопов бе спрян непозволено пред наказателното поле и съдията отсъди фаул. Нарушението бе изпълнено от Васил Шопов, който центрира към малкия пеналт. Там Феребори Доре засече с глава, пращайки топката под напречната греда за 1:0. Така той се разписа във втори пореден мач.
 
Две минути по-късно завърналият се в Ботев нападател бе много близо до втори гол. Той остана сам срещу вратаря на Марица, но не успя да го преодолее.
 
В 60-ата минута Марица изравни с изключително красив гол. Атаката тръгна от Айкут Янъков, който напредна през центъра и отправи силен изстрел. Младият вратар на Ботев Християн Карастойков изби топката, но тя бе догонена от Запрян Запрянов до аутлинията. Последва центриране по земя към Георги Георгиев, който засече технично с пета в мрежата за 1:1.
 
Четвърт час преди края Марица стигна до пълен обрат в мача. Милен Танев бе изведен през центъра, финтира с едно докосване защитника Костадин Ничев и със силен шут с десния крак постреля вратаря за 1:2.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки