Сензациите в пресата: ЦСКА и Секулич не могат да се разберат за разтрогване

Дерменджиев се чуди за атаката, Чибота за 4 години в Лудогорец, прибира по 400 000 евро на сезон

Сензациите в пресата: ЦСКА и Секулич не могат да се разберат за разтрогване

Най-интересните теми от българската преса днес, 14 февруари:

 

„Тема спорт”: ЦСКА и Секулич не могат да се разберат за разтрогване

 

ЦСКА все още не е разтрогнал договора на бранителя Борис Секулич. Двете страни не успяват да се разберат и това бави раздялата. Сърбинът със словашки паспорт има контракт за 2 години до лятото на 2020-а, но ще напусне червените едва след половин сезон на "Армията". Той беше едно от летните попълнения, към които имаше най-високи очаквания. Борис дойде в ЦСКА като избран за най-добър десен бек в словашкото първенство през сезон 2017/18 г. Секулич обаче разочарова сериозно в най-успелия български клуб, като записа няколко много слаби мача. След завръщането на Манолев от контузия сърбинът седна на пейката. Той бе привлечен по настояване на вече бившия треньор на тима Нестор Ел Маестро. 

 

„Тема спорт”: Дерменджиев се чуди за атаката

 

Старши треньорът на Левски Георги Дерменджиев е пред дилемата на кого да заложи в нападението в неделя срещу Локомотив Пловдив. Сините приемат черно-белите от 17:30 часа. Изборът на наставника е кой измежду Станислав Костов и Валери Божинов да води атаката срещу смърфовете. Първият направи много силна есен, нанизвайки 16 попадения в Първа лига. По време на паузата се появиха няколко оферти за Костов, като една от тях бе отказана - от турския Ерзурумспор. По време на подготовката първо Стоянович, а после и Дерменджиев даваха по едно полувреме за изява на нападателя, редувайки го със Серджиу Буш, а в последната контрола срещу Чукарички (1:1) и с Валери Божинов. В Кипър нападателят реализира едно попадение, когато намали резултата срещу Урал. В споменатата проверка срещу Чукарички пък от първата минута стартира Валери Божинов, като единствено ще се запомни с непростимия си пропуск на празна врата. Но Дерменджиев е харесал желанието и хъса, показани от опитния нападател.

Има и трети вариант, при който и двамата да са на терена, но едва ли треньорът ще прибегне до него, позиционирайки Божинов зад Костов, защото на тази позиция играе Давиде Мариани, който се представи най-добре от футболистите по време на лагера.

 

„Меридиан мач”: Чибота за 4 години в Лудогорец, прибира по 400 000 евро на сезон

 

Голмайсторът на израелското първенство Мавис Чибота ще подпише договор за 4 години с Лудогорец, пише местното издание „Мако". Нещо повече — неговата заплата на година ще е 400 000 евро, което значи около 36 000 евро на месец. Чибота дойде в София във вторник вечер и седна на заключителни преговори с шефовете на „орлите". 22-годишният нападател, който може да действа и като крило. Играе в Бней Йехуда, но 50% от правата му се държат от Макаби Тел Авив. От началото на сезона Чибота има 10 гола в 21 мача и е с основен принос за невероятното представяне на неговия клубен тим Бней Йехуда. „Синовете на Юда", какъвто е прякорът на отбора, е на 2-о място, но без шанс за титлата, тъй като лидерът Макаби Тел Авив е с 20 точки повече.

Макар и Лудогорец и Бней Йехуда да са се разбрали Чибота да доиграе сезона в Израел и да дойде в Разград чак през лятото, съществува вариант националът на Конго да акостира още сега при шампионите. През януари евреите привлякоха нов нападател — словакът Якуб Силвестър, играл за последно в Бейтар Йерусалим.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки