В Ню Йорк полудяха по Александър Георгиев

Със спасяванията си на вратата на Рейнджърс Александър Георгиев се превърна в новия герой за феновете на тима

В Ню Йорк полудяха по Александър Георгиев
Феновете на НЙ Рейнджърс преоткриха своя нов герой. На 23 години Александър Георгиев, роден в Русе, вече се превърна във водеща тема на дискусии отвъд океана.
 
Според мнозина от специалистите с представянето си срещу Торонто (4:1), когато отрази 55 удара, националът на Русия е направил така, че никой да не се притеснява вече за бъдещето след Хенрик Лундквист.
 
На 37 години (навършва ги на 2 март) звездата кара 13-и сезон в "Медисън Скуеър Гардън". И за този период си е извоювал статут на нещо като крал. Но всяко начало има и край, а по всичко личи, че шведът тепърва ще започва да отстъпва своето място под рамката на Рейнджърс.
 
И именно с представяне като това срещу Торонто Георгиев е на път да спечели сърцата на феновете, но още по-важно - на ръководството на клуба. В анализ на Empirew-ritesback.com се отбелязва именно това. 
 
"Със спечелена купа или не Лундквист ще се оттегли като един от най-добрите за всички времена. Някои клубове просто не могат да направят организацията така, че да стигнат до върха, без значение колко пари влагат, а често за това е обвиняван вратарят.
 
 
В случая на Рейнджърс обаче това изобщо не е така. Колкото и освирквания да е имало към отбора през годините, никога не се е чуло подобно отношение към Ханк. Няма и да чуете. Но всички знаем, че времето му изтича. И няма да е изненада, ако това е последният сезон, в който Лундквист да е първи избор под рамката.
 
В никакъв случай не се заблуждаваме и не правим изводи само от този мач на Георгиев с Торонто. Защото няколко дни по-рано той отново блесна, спасявайки 27 удара от 30 и 6 дузпи за победа над Бостън. Така че Александър определено има какво да донесе на Рейнджърс. В момента двамата са и с много близки показатели. Хенрик допуска по 3,01 гола на мач, докато Георгиев - по 3,11.
 
Предвид че говорим за ново начало на тима, защо пък то да не е свързано с поставянето на Александър за постоянно под рамката?! Той има още много да учи, тъй като е само на 23 години. Но си заслужи правото да се докаже и ръководството знае отлично това", пишат в анализа си отвъд океана.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки