Бившият агент на Икарди: Най-лошото предстои

Мауро вече не е същият, преди мислеше за футбол, допълни Албан Морено

Бившият агент на Икарди: Най-лошото предстои
Бившият агент на Мауро Икарди опита да подготви феновете на Интер и клуба за следващите ходове, след като нападателят се оказа разжалван като капитан на тима, а сетне сам поиска да не пътува за мача срещу Рапид Виена в Лига Европа. По думите на Албан Морено „най-лошото тепърва предстои”.
 
В сряда „нерадзурите” публично отнеха лентата от 25-годишния аржентинец за сметка на вратаря Самир Ханданович, а треньорът Лучано Спалети описа хода като едно тежко решение, което обаче е взето в името на това, което е добро за клуба. В Италия не оставят място за съмнение, че всичко е породено от напрегнатите месеци на преговори по подновяване договора на острието. Разговорите със съпругата и агент на футболиста – Уанда Икарди, не вървят никак гладко, като остава впечатлението, че двамата искат да форсират крупен трансфер.
 
„Мауро вече не е същият. Неговото мислен, погледът му към нещата – всичко това се промени много”, заяви предишният му представител Албан Морено. „Дори за мен, който съм външен човек, това е очевидно. Казано направо, очаквах всичко това и си мисля, че най-лошото тепърва предстои.”
 
„Интер действа по напълно логичен начин. Като се вземе предвид линията на поведение от лагера на Икарди, клубът реагира адекватно.”
 
„Пиеро Аузилио (спортният директор на Интер – б.р.) е страхотен професионалист. Той винаги се отнасял сериозно към задълженията си. Тъкмо по тази причина той отне лентата от Икарди.”
 
„Нищо подобно не се е случвало, докато аз бях агент на Мауро. Тогава нещата се управляваха по професионален начин и – преди всичко – на четири очи.”
 
„Мауро е победител още от дете. Той никога не иска да губи, мрази да казва „не” и по тази причина този инцидент с лентата го е наранил. Неговата кариера не се управлява добре. Икарди винаги говореше за футбол.”
 
„Такава е играта: всичко може да се случи, но Интер реагира умно и се умори от игричките и непрофесионалните изявления. Икарди вече не е човекът, който направлява съдбата си. Той трябва да бъде много внимателен. Интер вчера каза на всички най-добри клубове в света: „Икарди има проблем!” Подобно послание е много, много силно.”
 
„Аз вече не се считам за негов приятел. Той ми го показа ясно, като ме отстрани при появата на Уанда. Мисля, че този избор се отрази на кариерата му. Той получаваше съвети от мен още от 13-годишна възраст. Аз бях този, който му помогна да облече екипите на Барселона и Интер… За останалото е отговорен само той”, допълни Морено. 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки