Арда удари юношите на Шахтьор, левскар дебютира с гол (ВИДЕО)

Двата тима сътвориха голово шоу

Арда удари юношите на Шахтьор, левскар дебютира с гол (ВИДЕО)

 Отборът на Арда срази с 5:3 юношеската формация на Шахтьор (Донецк) в контролна среща, играна в Турция. Това бе последната проверка на футболистите на Стойчо Стоев, които ще се завърнат в родината преди подновяването на битката във Втора лига. Срещата предложи хубави попадения и доста положения пред двете врати, като на три пъти гредите помагаха на българския страж Иван Караджов. 

 
В четвъртата минута новото попълнение на клуба от Кърджали Веселин Марчев откри резултата и даде началото на головата вихрушка, която се изви над игрището в комплекс "Папилон" в Белек. Марчев посрещна с глава центриране отляво и препарира стража на Шахтьор Кучеренко - 1:0. 
 
Малко по-късно бившият нападател на Локомотив (Пловдив) можеше да направи 2:0, но изстрелът му бе блокиран от украински бранител. В 19-ата минута Ивайло Найденов удвои аванса на българите с хубав гол. Юношата на Левски, който се присъедини към Арда едва вчера, намери мрежата с точен изстрел по диагонала. Халфът записа отлично първо полувреме и показа добра игра отдясно в схемата на Стойчо Стоев. 
 
В 30-ата минута Марчев се разписа за 3:0 с прекрасен удар, който не остави шанс на стража Кучеренко. От Шахтьор "отговориха" с две бързи греди, които временно запазиха мрежата на Караджов суха. В заключителните минути на първото полувреме обаче Крискив върна един гол за отбора от Донецк - 1:3. 
 
Вторите 45 минути започнаха с трета греда в актива на "оранжевите" - този път горният дирек спаси мрежата на Караджата. В 65-ата минута започна същинското шоу на терена. Кашук от фаул намали на 2:3 с красив удар, който порази вратарския ъгъл. Секунди след това обаче крилото Иван Коконов вкара четвърти гол за Арда със страхотен шут. 
 
Това не беше всичко в мача. В 72-ата минута Мудрик от Шахтьор засече пас и отблизо направи 3:4. Десетина минути по-късно обаче Димитър Законов мушна нов гол в украинската врата. Младокът, който е продукт на школата на Локо (Пловдив), завърши с добър изстрел акция на българите отдясно. Така тази атрактивна контрола завърши при 5:3 за Арда. 

Левски обяви програмата си до дербито

Вижте какво съобщиха „сините“

Двама основни футболисти се връщат в строя на Локо (Сф)

Валентин Николов и Мики Орачев подновиха тренировки

Официално: Кабаков ще свири Вечното дерби

Вижте всички съдийски назначения за първия плейофен кръг

Официално: Глобиха Пирин и Хебър с по 2 бона

Вижте всички решения на Дисципа

Крумовград с контрапозиция: До персоната с изявен статут...

"Недоумяваме каква е тази драма заради желанието ни да играем по-близо“

Митков в Левски до 2027 година

"Сините" се обвързаха с големия си талант

Капитанът на футзалния Черно море: Мислим за титлата

Пламен Стойков се цели и в Шампионска лига

България U16 стартира с успех участието си на Турнира за развитие на УЕФА

Тимът на Симов удари Молдова

Арда отговори на Крумовград: Имате да решавате много проблеми

Двата тима разменят хапливи коментари

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки