Арда удари юношите на Шахтьор, левскар дебютира с гол (ВИДЕО)

Двата тима сътвориха голово шоу

Арда удари юношите на Шахтьор, левскар дебютира с гол (ВИДЕО)

 Отборът на Арда срази с 5:3 юношеската формация на Шахтьор (Донецк) в контролна среща, играна в Турция. Това бе последната проверка на футболистите на Стойчо Стоев, които ще се завърнат в родината преди подновяването на битката във Втора лига. Срещата предложи хубави попадения и доста положения пред двете врати, като на три пъти гредите помагаха на българския страж Иван Караджов. 

 
В четвъртата минута новото попълнение на клуба от Кърджали Веселин Марчев откри резултата и даде началото на головата вихрушка, която се изви над игрището в комплекс "Папилон" в Белек. Марчев посрещна с глава центриране отляво и препарира стража на Шахтьор Кучеренко - 1:0. 
 
Малко по-късно бившият нападател на Локомотив (Пловдив) можеше да направи 2:0, но изстрелът му бе блокиран от украински бранител. В 19-ата минута Ивайло Найденов удвои аванса на българите с хубав гол. Юношата на Левски, който се присъедини към Арда едва вчера, намери мрежата с точен изстрел по диагонала. Халфът записа отлично първо полувреме и показа добра игра отдясно в схемата на Стойчо Стоев. 
 
В 30-ата минута Марчев се разписа за 3:0 с прекрасен удар, който не остави шанс на стража Кучеренко. От Шахтьор "отговориха" с две бързи греди, които временно запазиха мрежата на Караджов суха. В заключителните минути на първото полувреме обаче Крискив върна един гол за отбора от Донецк - 1:3. 
 
Вторите 45 минути започнаха с трета греда в актива на "оранжевите" - този път горният дирек спаси мрежата на Караджата. В 65-ата минута започна същинското шоу на терена. Кашук от фаул намали на 2:3 с красив удар, който порази вратарския ъгъл. Секунди след това обаче крилото Иван Коконов вкара четвърти гол за Арда със страхотен шут. 
 
Това не беше всичко в мача. В 72-ата минута Мудрик от Шахтьор засече пас и отблизо направи 3:4. Десетина минути по-късно обаче Димитър Законов мушна нов гол в украинската врата. Младокът, който е продукт на школата на Локо (Пловдив), завърши с добър изстрел акция на българите отдясно. Така тази атрактивна контрола завърши при 5:3 за Арда. 

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки