Нефтохимик аут от Купата на CEV след "златен" гейм срещу Олимпиакос

Бургазлии напускат турнира след достойно представяне

Нефтохимик аут от Купата на CEV след "златен" гейм срещу Олимпиакос
Волейболният отбор на Нефтохимик 2010 (Бургас) отпадна от втория по сила европейски клубен турнир за Купата на CEV след много достойно представяне. Момчетата на треньора Николай Желязков паднаха като гости на гръцкия гранд Олимпиакос (Пирея), с националът Тодор Алексиев в състава си, с 0:3 (23:25, 17:25, 19:25) в мач-реванш от 1/4-финалите на турнира, игран тази вечер в известната зала "Мелина Меркури".
 
Така след домакинската победа за бургазлии с 3:1 в първата среща преди две седмици се стигна до т.нар. "златен" гейм. В него шампионите на България се бориха до 10:10, но след това "червено-белите" от Пирея успяха да надделеят с 15:11 и да се класират за полуфиналите за Купата на CEV.
 
Там Олимпиакос ще спори с италианския гранд Итас (Тренто), който отстрани швейцарския Линдарен Волей (Амрисвил) след две победи с по 3:0 гейма. Първата среща между двата тима ще бъде на 26 февруари (вторник) в Гърция, а реваншът ще бъде седмица по-късно.
 
Въпреки отпадането си от турнира волейболистите на Нефтохимик се представиха много достойно и записаха най-доброто си представяне в Европа в клубната си история, с което могат да бъдат изключително доволни.
 
Домакините от Олимпиакос тръгнаха силно в първия гейм на на срещата, като удържаха темпото през по-голямата част от времето. Нефтохимик се доближи в резултата на няколко пъти и дори изравни при 23:23. Гръцкият гранд, обаче, показа характер и взе гейма след 25:23. Във втората част доминацията на "червено-белите" от Пирея бе пълна и увеличиха аванса си след убедително 25:17. В началото на третия гейм двата отбора бяха раностойни до 7:7, след което Олимпиакос се откъсна и взе преднина от 11:7. Домакините успяха да я запазят и да спечелят с 25:19 и 3:0 след блокада на Гавин Шмит. Така след домакинската победа за Нефтохимик с 3:1 в първата среща преди две седмици се стигна до т.нар. "златен" гейм.
 
В него отново играта бе оспорвана и равностойна до 10:10, след което Олимпиакос дръпна с 13:10 след нови две атаки на Гавин Шмит и аут на Николай Учиков. В крайна сметка гръцкият гранд се поздрави с победата с 15:11 след успешна блокада на Рафаил Кументакис, с което се класираха за полуфиналите на турнира.
 
Най-резултатен за Нефтохимик бе Николай Учиков с 16 точки (1 блок, 2 аса и 41% ефективност в атака). Георги Петров добави още 10 точки (1 блок, 60% ефективност в атака и 31% позитивно посрещане), но и това не бе достатъчно за успех.
 
От друга страна Тодор Алексиев започна като титуляр за домакините, но бе сменен още във втория гейм от Рафаил Кументакис. Българският посрещач завърши с едва 2 точки (22% ефективност в атака и 14% позитивно посрещане). Над всички за Олимпиакос пък бе канадският диагонал и национал Гавин Смит със страхотните 19 точки (1 ас и 60% ефективност в атака) за победата.
 
ОЛИМПИАКОС (ПИРЕЯ, ГЪРЦИЯ) - НЕФТОХИМИК 2010 (БУРГАС, БЪЛГАРИЯ) 3:0 (25:23, 25:17, 25:19); "ЗЛАТЕН" ГЕЙМ - 15:11
ОЛИМПИАКОС: Ееми Тервапорти 4, Гавин Шмит 19, ТОДОР АЛЕКСИЕВ 2, Йерун Раувердинк 11, Маркус Бьоме 14, Йоргос Петреас 10 - Константинос Христофиделис-либеро (Никос Зупани 1, Йоргос Стефану, Константинос Стивахтис, Рафаил Кументакис 6)
Старши треньор: ФЕРНАНДО МУНЬОС БЕНИТЕС
НЕФТОХИМИК 2010: Георги Братоев 4, Николай Учиков 16, Георги Петров 10, Ален Джорджевич 4, Теодор Тодоров 7, Николай Къртев 6 - Теодор Салпаров-либеро (Денис Карягин, Мартин Иванов, Илия Петков 1)

Старши треньор: НИКОЛАЙ ЖЕЛЯЗКОВ. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки