ЦСКА отнесе глоби

Решението подлежи на обжалване пред Арбитражната Комисия

ЦСКА отнесе глоби

 Дисциплинарната комисия към БФБаскетбол наложи финансови глоби на обща стойност от 700 лв. на двама от треньорите и президент на БК ЦСКА.

 

Комисията бе сезирана от рефера Ангел Иванов и Дежурния представител Тодор Димитров за инциденти на дербито между ЦСКА и Левски при момчетата до 16 години на 5 февруари. ДК разгледа представените - Доклад на дежурния представител Тодор Димитров Иванов, Доклад на старши съдия Ангел Иванов Иванов, становище на БК ЦСКА, видеоматериали от директното излъчване на срещата, както и служебно събрана информация.

 
„В Доклада на дежурния представител Тодор Димитров Иванов и Доклад на старши съдия Ангел Иванов Иванов е описана следната фактическа обстановка - при оставащи 21 секунди до края на срещата, след отсъдено нарушение в нападение на състезател наОбединен БК ЦСКА София от старши съдията на срещата Ангел Иванов, треньорите на "Обединен БК ЦСКА", Теди Велинов Буков и Христо Иванов Ценов отиват на секретарската маса и отправят обидни реплики и заплахи към старши съдията Ангел Иванов, подробно описани в докладите, като комисията счита, че същите не следва да се описват допълнително в настоящия протокол. Към техния протест се присъединява и Роберт Гергов - Председател на УС на Обединен БК ЦСКА София, като отравените от него реплики не се квалифицират като обидни в докладите.
 
След като се запозна с приложените документи, в това число и становището на на "Обединен БК ЦСКА" София, ДК на БФБ намира, че е ирелевантно към разглежданият на днешното заседание ицидент, извършването или не, на отсъденото от старши съдията на срещата нарушение. ДК на БФБ счита, че работата на треньорите и деятелите, в това число и съдиите, занимаващи се с детско-юношески спорт и в частност баскетбол, би следвало да се извършва с висока степен на отговорност, предвид възраста на състезателите и освен спортно-технически качества, треньорите трябва да изграждат, включително и с личен пример и морално-етични такива, да възпитават състезателите в дух на спортсменство, спазване на правилата и уважение към човешкото достойнство и към всички участници в спортносъстезателния живот.
 
 
ДК намира за установено, че с действията си Теди Велинов Буков, Христо Иванов Ценов - треньори на Обединен БК ЦСКА София - ЮНОШИ до 16г. и Роберт Гергов -Председател на УС на „Обединен БК ЦСКА София“, са нарушили разпоредбите на ДП на БФБ”, се казва в Протокола на ДК.
 
 
На базата на това ДК взе следните решения:
 
 
„На основание чл.24 от ДП на БФБ, за отправени обидни думи и заплахи към длъжностно лице, наказва Теди Велинов Буков - треньор на „Обединен БК ЦСКА София“ - ЮНОШИ до 16 г., с глоба в размер на 300 /триста/ лева.
 
 
На основание чл.24 от ДП на БФБ, за отправени обидни думи и заплахи към длъжностно лице, наказва Христо Иванов Ценов - треньор на „Обединен БК ЦСКА София“ - ЮНОШИ до 16 г., с глоба в размер ка 300 /триста/ лева.
 
 
На основание чл.27 от ДП на БФБ. наказва Роберт Гергов - Председател на УС на "Обединен БК ЦСКА София“, с глоба в размер на 100 /сто/ лева.“
 
Решението подлежи на обжалване пред Арбитражната Комисия на БФБ.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки