ГРАНДИОЗНА ИЗДЪНКА! Арсенал падна в Беларус за Лига Европа (ВИДЕО)

БАТЕ Борисов надделя с минималното 1:0, мечтае за осминафинал

ГРАНДИОЗНА ИЗДЪНКА! Арсенал падна в Беларус за Лига Европа (ВИДЕО)

БАТЕ Борисов поднесе най-голямата изненада в днешните 1/16-финали в Лига Европа, побеждавайки с 1:0 Арсенал. Хегемонът в Беларус успя да победи лондонския гранд благодарение на гол в края на първото полувреме на Станислав Драгун. Попадението бе достатъчно за минимален аванс на БАТЕ преди реванша, който е на 21 февруари на „Емирейтс”.

Арсенал започна с постоянни атаки към вратата на домакините. Още във 2-ата минута Сеад Коласинак напредна отляво след пас на Матео Гендузи и центрира към Мхитарян, но вратарят на БАТЕ Шербицки се намеси блестящо. Малко след това Шкодран Мустафи отклони топката с глава и тя застрашително се насочи към долния ляв ъгъл на вратата, но мина от външната страна на гредата.

За БАТЕ това беше първи официален мач за годината. След плахото начало, домакините се ориентираха дълги пасове зад гърба на защитата на Арсенал. Скавиш се връщаше близо до центъра и успя да изкара ранен жълт картон на Джака, който го фаулира при една контра на тима от Беларус.

В 22-ата минута Лаказет се оказа напълно непокрит в наказателното поле, но ударът му с глава беше неточен. БАТЕ веднага отговори с опасна атака на капитана Стасевич, завършила с корнер.

Арсенал нападаше повече по левия фланг, но домакините постепенно се ориентираха и ограничиха свободните пространства за Коласинак. В 28-ата минута Милич имаше шанс да открие в полза на БАТЕ, но топката отскочи пред него и изстрелът му не се получи.

Мачът ставаше все по-труден за "топчиите". В 41-ата минута Коласинак можеше да се разпише, но заложи на силата, вместо на точността, и сбърка. В 45-ата минута БАТЕ получи фаул на удобна за центриране позиция. Стасевич буквално качи топката на главата на Драгун и той разстреля Чех - 1:0.

Голът не дойде толкова изненадващо с оглед на факта, че БАТЕ усети слабите места в отбраната на Арсенал и съумяваше да създава напрежение пред Чех.

След почивката гостите се опитаха бързо да изравнят, но се сблъскаха със стабилен защитен вал. Беларусите отстъпиха изцяло средата на терена, но не допускаха положения пред вратата си.

В 55-ата минута Лаказет опъна мрежата след подаване на Коласинак, но голът правилно беше отменен заради засада. Малко след това Хлеб, който видимо се умори, напусна терена, заменен от Берьозкин. Беларусите се бранеха все така спокойно, а в същото време не пропускаха възможност да атакуват по крилата.

В 70-ата минута Емери направи двойна смяна, като пусна Обамеянг и Торейра на местата на Джака и Ейнси Мейтланд-Найлс. В 72-ата Коласинак още веднъж се оказа на добра позиция, но стреля в аут. Това беше последният важен епизод с участието на босненския национал, който бе заменен от Денис Суарес.

Кошмарът за „топчиите” стана пълен в 85-ата минута, когато Лаказет получи директен червен картон и остави своя тим да доиграе мача в намален състав. Французинът беше задържан от Филипович, след което го удари с лакът и реферът Йованович веднага го изгони.

Реваншът е след седмица в Лондон.

Кансело: Искам да прекарам още няколко години в Барселона

Вижте подробности

Милан проявява интерес към полски национал от Фенербахче

Вижте подробности

Роналдо ще пропусне мача на Португалия срещу Швеция

Вижте подробности

Фернандеш: ФА Къп и Висшата лига са различни неща

Капитанът на Манчестър Юнайтед коментира успеха с 4:3 над Ливърпул за Купата

Треньор във Франция: Не ми пука за Мбапе

Мишел Тер-Закариан коментира новините около напускането на нападателя

Дешан обясни защо Гризман няма да играе за Франция

Нападателят на Атлетико Мадрид е с контузия

Тоти изненадан колко бързо Де Роси успя в Рома

"Не го очаквах", призна той

Нов шок в Турция: Фенербахче обмисля да напусне първенството

Нахлуването на феновете и боя с футболисти разтърси из основи турския футбол

Новият треньор на Лацио кацна в Рим

Игор Тудор поема "орлите" след оставката на Маурицио Сари

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки