Челси възкръсна в Швеция, надви Малмьо с 2:1 (ВИДЕО+СНИМКИ)

Баркли и Жиру се разписаха за лондончани, шведите съхраниха надежди за реванша с гол на Кристиансен

Челси възкръсна в Швеция, надви Малмьо с 2:1 (ВИДЕО+СНИМКИ)

Челси се отърси от шокиращата загуба с 0:6 от Манчестър Сити в Премиър лийг, записвайки важен успех с 2:1 при гостуването си на Малмьо в 1/16-финален двубой от Лига Европа. Рос Баркли се възползва от фрапантна грешка в защита на домакините в 30-ата минута, а Оливие Жиру покачи на 2:0 с елегантен гол с пета в 58-ата. Кристиансен даде надежди за Малмьо за реванша с гол в 80-ата.

Първото полувреме на двубоя бяха изпълнени с единоборства и сблъсъци, като не липсваха моменти на груби влизания от страна на футболисти и на двата тима, но реферът Алиаксей Кулбаков позволяваше по-свободна игра, като в целия мач не показа нито един жълт картон



Малмьо спираше с лекота атаките на лондончани, като от своя страна на няколко пъти организира добри нападения в половината на гостите.

В 25-ата минута Вилиан центрира в пеналта, Жиру спря на гърди, но преди да нанесе удар топката му бе избита от бранител.



Шведите направиха една сериозна грешка през първите 45 минути, която обаче се оказа фатална и доведе до гол в тяхната врата. В 30-ата минута Педро центрира отдясно, Ласе Нилсен опита да изчисти със скок, но не успя да доконсе топката, която стигна до Рос Баркли. Осмицата на Челси за момент показа колебание, но след това успя да изпрати в мрежата от малка дистанция – 0:1.



Най-чистото положение за Малмьо дойде в 39-ата, когато след изпълнение на фаул топката премина през няколко футболисти на двата тима, попадна в Кристенсен, той шутира, но първо Давид Луис блокира, след което Баркли изчисти с глава.

Малмьо започна много офанзивно след почивката, а в 54-ата удар на Траустасон бе отклонен от Давид Луис с глава, след което кълбото премина опасно близо до десния страничен стълб.



Четири по-късно гостите стигнаха до втори гол. Рос Баркли организира бърза контраатака, намери Вилиан, който успя да извади за Жиру, а французинът успя да пусне топката технично с петичка покрай двама бранители в мрежата, увеличавайки аванса на своя тим.



Еден Азар и Нголо Kанте влязоха след 70-ата минута, което допълнително даде импулс в играта на Челси.

В 80-ата обаче англичаните бяха изненадани след образцова контраатака на Малмьо. Сандберг даде старт на атаката, а Розенберг матира отбраната на Челси с изящен пас за Андерс Кристиансен, който намали пасива на шведския тим с точен изстрел, за радост на феновете на стадион „Суедбанк”.



Челси търсеше третия гол, с който да си улесни реванша на 21 февруари, но гостите така и не успяха да пробият за трети път вратаря Далин.

Предпоследният Гранада си тръгна с точка от Билбао (ВИДЕО)

След равенство 1:1

Късен автогол спаси Юве срещу Каляри (ВИДЕО)

Лацио удари Дженоа

Айнтрахт спечели с обрат битката за Европа (ВИДЕО)

Аугсбург падна с 1:3 във Франкфурт

Мениджърът на Ковънтри: Срещаме най-големия клуб в света

„За Манчестър Юнайтед е нормално да играе на това ниво“, смята Марк Робинс

Тен Хаг се прицели във ФА Къп

Вижте какво заяви мениджърът на Манчестър Юнайтед

Клоп: Имаме шанс, ако спечелим оставащите мачове

„Ливърпул е длъжен да покаже отново глад за победа срещу Фулъм“, смята мениджърът

Гуардиола: Не сме машини

Ерлинг Холанд е под въпрос за полуфинала с Челси

Александър-Арнолд: Ще се раздадем в оставащите мачове

„Нещата не зависят само от нас, но ние ще се постараем“

От Байерн: Гнабри и Сане са под въпрос за Реал

"Имам споразумение с клуба, то е съобщено и е в сила", посочи Тухел

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки