Виляреал си спомни що е победа, излъга Спортинг в Лисабон (ВИДЕО)

„Жълтата подводница“ с първи успех след 10 опита, остана без загуба в Лига Европа

Виляреал си спомни що е победа, излъга Спортинг в Лисабон (ВИДЕО)

Виляреал остана непобеден в тазгодишното издание на Лига Европа и взе ценен аванс в 1/16-финалния сблъсък със Спортинг, след като спечели с минималното 1:0 гостуването си в Лисабон.

Испанският тим откри резултата с доза късмет още в третата минута и го задържа до края, като в заключителната част игра и с човек повече на „Жозе Алваладе“.

Единственото попадение в Португалия реализира завърналият се това лято след наем от Алавес полузащитник Алфонсо Педраса.

22-годишният футболист вкара дебютния си гол в Европа още в третата минута, когато засече центриране, рикоширало преди това в двама от домакините.

Те не можаха да отговорят до почивката, но след нея заиграха по-силно, ала нямаха късмет.

В средата на второто полувреме Рафиня проби чудесно по фланга и центрира прострелно към наказателното поле, където Бас Дост засече от движение, но вратарят на гостите Андрес Фернандес демонстрира страхотен рефлекс и отрази техничния удар на холандеца.

Малко по-късно, в 75-ата минута, Рафиня нацели гредата, а секунди след това „лъвовете“ останаха с един по-малко на терена.

Това стана факт, след като Маркус Акуня получи втори жълт картон за остро влизане в краката на Раба и остави своите с десетима и с гол пасив в резултата.

„Жълтата подводница“ запази минималния си аванс до края, а в даденото от рефера 5-минутно продължение се стигна до сериозни сблъсъци между футболистите, довели до три жълти картона.

Така Виляреал записа първа победа след 10 мача без такава и чака по-спокойно реванша, който е след седмица в Испания.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки