Валенсия крачи уверено към осминафинал в Лига Европа (ВИДЕО)

"Прилепите" спечелиха с 2:0 визитата си на Селтик

Валенсия крачи уверено към осминафинал в Лига Европа (ВИДЕО)

Тимът на Валенсия записа добър успех – 2:0, при гостуването си на Селтик в първи мач между двата тима от 1/16-финалите на Лига Европа. Головете за гостите дойдоха в рамките на седем минути, макар в двете полувремена. Първо в 42-ата Денис Черишев откри резултата, а в 49-ата Рубен Собрино удвои за испанците.

„Детелините” стартираха изящно на „Селтик Парк”, като натискът към вратата на „лос че” беше шеметен. Стражът Нето трябваше на два пъти да се намесва след удари на Райън Кристи и Калъм МакГрегър, но това бе всичко от шотландците за първите 45 минути.

В 18-ата минута пък Валенсия бе близо до гол, след като Солер достави добре за Собрино. Той пусна за Вас, а халфът стреля с глава добре. Все пак вратарят Скот Бейнс се изяви добре и отрази удара. Малко по-късно отново Вас пробва да отбележи, но Бейнс отново се намеси добре.

Така се стигна до 42-ата минута, когато МакГрегър допусна грека в средата на терена, губейки топката. Последва пас на Дани Парехо към Собрино. Той хубаво остана зад последния в отбраната на Селтик и напредна мощно. Собрино излезе срещу Бейнс, но видя вдясно Черишев, който на празна врата откри – 1:0.

Валенсия стигна експресно през втората част до втори гол. „Прилепите” направиха страхотна акция отляво, като Черишев достави перфектно центриране за Собрино, а той засече отблизо и удвои в 49-ата минута – 2:0.

Синът на либерийската легенда Джорд Уеа – Тимъти, се появи на „Селтик Парк” след час игра, а секунди по-късно се опита да затрудни Нето, но топката отлетя далеч от вратата.

Валенсия пък се върна в своята половина през второто полувреме, доволен след достигнатия аванс и предостави възможността на Селтик да разиграва. Това обаче не се получи за тима на Брендън Роджърс, които ще трябва да играят реванша с Валенсия в другия четвъртък с два гола, на чужд терен, пасив.

Неймар говори с Лапорта за завръщане в Барселона

Договорът на Неймар с Ал Хилал е до лятото на 2025г

Барса иска звезда на Арсенал

Вижте подробности

Нови проблеми за Тонали и Нюкасъл

Разкриха още залози на халфа

Удар по Почетино преди рестарта

Бранителят получил удар в коляното

Окончателно! Алфонсо си тръгва от Байерн

Защитникът отказва да преподпише

Рома вече реши с кого ще замени Лукаку

Белгиецът почти сигурно няма да бъде откупен от Челси

Наполи бърза да подпише нов договор с Кварацхелия

Грузинецът има контракт до 2027г., но партенопеите искат да го задържат за още по-дълго

Байерн Мюнхен ще плати 12 милиона на Тухел

Баварците ще изплатят обезщетение на специалиста, въпреки раздялата по взаимно съгласие

Интер си хареса звездата на Дженоа

Алберт Гудмундсон се представя отлично този сезон

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки