Семинар в „Бояна“ подчерта важността на диалога с феновете

Присъстваха служители за връзка с привържениците, както и представители на фен-клубове на отбори от Първа и Втора професионална лига

Семинар в „Бояна“ подчерта важността на диалога с феновете

На 14 февруари 2019 г. в Дома на футбола бе проведен семинар на тема „Работа на служителите за връзка с привърженици в светлината на Конвенцията на Съвета на Европа за интегриран подход за безопасност, сигурност и обслужване на футболни мачове и други спортни събития”.

Присъстваха служители за връзка с привържениците, както и представители на фен-клубове на отбори от Първа и Втора професионална лига, съобщиха от БФС.

Събитието беше открито от заместник-изпълнителния директор на Българския футболен съюз Антон Попов, който поздрави присъстващите от името на ръководството на БФС и изрази задоволството си, че благодарение и на техните усилия се наблюдава значително намаление на глобите, наложени на клубовете от действия на привържениците. Попов подчерта, че БФС инвестира средствата, получени от глоби, в детско-юношеския футбол, и също така насърчи присъстващите да изпратят евентуални предложения за промяна на нормативните документи до 15 март на експерта „Връзки с привърженици” към съюза, който ще ги обобщи и ще ги предаде на Комисията по нормативните документи към БФС. Неделчо Михайлов, началник отдел „Спортно-технически” поясни механизма за определяне датите и часовете за футболните срещи.

Димитър Христов, експерт „Връзки с привърженици” и модератор на семинара, изнесе презентация по темата, акцентирайки върху важността на коректното отношение към зрителите от страна на организаторите и необходимостта от превръщане на стадионите в приветливо и уютно за зрителите място. 

Гост на семинара беше г-н Лукас Анастасиадис, координатор от SupportersDirectEurope– организация, представляваща УЕФА в усилието да се помогне на привържениците да бъдат равностоен партньор на собствениците и управата на  футболните клубове. Той подчерта важността на диалога с феновете и подобряването на сътрудничеството между структурите, участващи в организацията и провеждането на футболни срещи, а именно - запалянковци, служители за връзка с привържениците, клубно ръководство, полиция, БФС. Възможно е по някои въпроси да има несъгласие между привърженици, клубно ръководство, футболна асоциация и правоохранителни органи, но е много важно да има диалог между участниците във футбола, който да допринесе за решаване на проблемите, заяви Анастасиадис.

Сред гостите бяха и представители на столичната полиция и на Националния център по сигурност на спортни мероприятия към Главна дирекция „Национална полиция”, които активно участваха в обсъждането на промените в Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия от месец август 2018 г. По време на дискусията бяха обсъдени редица проблеми, стоящи пред фенове, футболни клубове, БФС и полиция, а на служителите за връзка с привърженици бяха раздадени специални облекла, отличаващи ги на стадиона и показващи принадлежността им към служебните лица.

Министър Глушков пожела успех на участниците на ЕК по кикбокс в Пловдив

„Поздравявам организаторите на това престижно спортно събитие за професионализма“

Двама директори в БФС на престижен семинар на ФИФА

Кирил Котев и Лъчезар Димов ще представят България в Ирландия

Ръководството на БФС проведе среща с клубовете от юношеските групи

Вижте подробности

Предложиха Глушков за служебен министър на младежта и спорта

Вижте подробности

В Белград: Карамаринов се срещна с президента на Сърбия

Вижте подробности

Кралев посочи виновника за нереализираните физкултурни салони

Ето какво разкри той

Всички се обединиха срещу ПП/ДБ заради некадърната стратегия за спорта

Вижте подробности

Във Франция: Службите са готови да гарантират сигурността на Олимпийските игри

Вижте какво заяви вътрешният министър на страната Жералд Дарманен

Огромно признание за българския тенис!

Президентът на ITF връчи награда на България за развитието на детско-юношеския тенис

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки