Семинар в „Бояна“ подчерта важността на диалога с феновете

Присъстваха служители за връзка с привържениците, както и представители на фен-клубове на отбори от Първа и Втора професионална лига

Семинар в „Бояна“ подчерта важността на диалога с феновете

На 14 февруари 2019 г. в Дома на футбола бе проведен семинар на тема „Работа на служителите за връзка с привърженици в светлината на Конвенцията на Съвета на Европа за интегриран подход за безопасност, сигурност и обслужване на футболни мачове и други спортни събития”.

Присъстваха служители за връзка с привържениците, както и представители на фен-клубове на отбори от Първа и Втора професионална лига, съобщиха от БФС.

Събитието беше открито от заместник-изпълнителния директор на Българския футболен съюз Антон Попов, който поздрави присъстващите от името на ръководството на БФС и изрази задоволството си, че благодарение и на техните усилия се наблюдава значително намаление на глобите, наложени на клубовете от действия на привържениците. Попов подчерта, че БФС инвестира средствата, получени от глоби, в детско-юношеския футбол, и също така насърчи присъстващите да изпратят евентуални предложения за промяна на нормативните документи до 15 март на експерта „Връзки с привърженици” към съюза, който ще ги обобщи и ще ги предаде на Комисията по нормативните документи към БФС. Неделчо Михайлов, началник отдел „Спортно-технически” поясни механизма за определяне датите и часовете за футболните срещи.

Димитър Христов, експерт „Връзки с привърженици” и модератор на семинара, изнесе презентация по темата, акцентирайки върху важността на коректното отношение към зрителите от страна на организаторите и необходимостта от превръщане на стадионите в приветливо и уютно за зрителите място. 

Гост на семинара беше г-н Лукас Анастасиадис, координатор от SupportersDirectEurope– организация, представляваща УЕФА в усилието да се помогне на привържениците да бъдат равностоен партньор на собствениците и управата на  футболните клубове. Той подчерта важността на диалога с феновете и подобряването на сътрудничеството между структурите, участващи в организацията и провеждането на футболни срещи, а именно - запалянковци, служители за връзка с привържениците, клубно ръководство, полиция, БФС. Възможно е по някои въпроси да има несъгласие между привърженици, клубно ръководство, футболна асоциация и правоохранителни органи, но е много важно да има диалог между участниците във футбола, който да допринесе за решаване на проблемите, заяви Анастасиадис.

Сред гостите бяха и представители на столичната полиция и на Националния център по сигурност на спортни мероприятия към Главна дирекция „Национална полиция”, които активно участваха в обсъждането на промените в Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия от месец август 2018 г. По време на дискусията бяха обсъдени редица проблеми, стоящи пред фенове, футболни клубове, БФС и полиция, а на служителите за връзка с привърженици бяха раздадени специални облекла, отличаващи ги на стадиона и показващи принадлежността им към служебните лица.

Представители на БФС взеха участие в престижен семинар на ФИФА

Вижте подробности

СКАНДАЛ! Терзиев опитва да отмъкне имоти от спортното министерство

От ММС не знаят, че им взимат стадионите "Септември" и "Юнак"

БФС се присъедини към поздравленията за юбилея на Етър

Централта поздрави цялото футболно семейство на Велико Търново

Министър Глушков награди участниците в експедицията Еверест’84

Преди 4 десетилетия върхът е изкачен от българския алпинист Христо Проданов

Министър Глушков пожела успех на участниците на ЕК по кикбокс в Пловдив

„Поздравявам организаторите на това престижно спортно събитие за професионализма“

Двама директори в БФС на престижен семинар на ФИФА

Кирил Котев и Лъчезар Димов ще представят България в Ирландия

Ръководството на БФС проведе среща с клубовете от юношеските групи

Вижте подробности

Предложиха Глушков за служебен министър на младежта и спорта

Вижте подробности

В Белград: Карамаринов се срещна с президента на Сърбия

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки