Красен Кралев и кметът на Стара Загора откриха ремонтираната лекоатлетическа зала (СНИМКИ)

Съоръжението е с обновен покрив, подобрена настилка и по-добра осветеност

Красен Кралев и кметът на Стара Загора откриха ремонтираната лекоатлетическа зала (СНИМКИ)

 Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и кметът на Стара Загора Живко Тодоров откриха ремонтираната лекоатлетическа зала в Стара Загора. Пистата е с обновен покрив и сектор за хоризонтални скокове, нова настилка на пистата за бягане и подобрения в сектора за овчарски скок и на осветеността на залата. Водосвет за здраве и успехи на спортистите отслужиха свещеници от старозагорската митрополия.

Сигурен съм, че обновената зала ще бъде един прекрасен дом за всички лекоатлети. Да натискате спорта здраво, да слушате треньорите, защото Стара Загора и България разчитат на вас, обърна се към присъстващите в залата състезатели кметът Живко Тодоров.

Няма как да се развива лека атлетика без закрита писта. Надявам се, че успехите на старозагорската лека атлетика ще бъдат още по-големи. Ние ще помагаме на всички ваши начинания, увери министър Красен Кралев.

По думите му, Живко Тодоров е един от кметовете, които най-много обичат спорта. Спортният министър обясни още, че дава за пример клуба по лека атлетика в Стара Загора, защото това е градът, в който децата тренират в един клуб, треньорите не са разделени, както в други градове, където има по няколко клуба.

"Всичко, което прави Общината се връща в обществото", добави министърът. Клуб по лека атлетика "Берое" има 60 картотекирани състезатели.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки