Марица с рутинна победа и над ЦСКА в София

Пловдивският тим с 3:0 над "армейците"

Марица с рутинна победа и над ЦСКА в София

Марица (Пловдив) не срещна никакви проблеми при гостуването си на ЦСКА (София) за 11-ия си мач от Националната волейболна лига. При неблагоприятни за провеждане на волейболен мач условия в студената и неприветлива зала Васил Симов, шампионките разгромиха своите домакини с 3:0 (25:14, 25:15, 25:18) след само 62 минути игра и продължават да са начело в класирането пълен актив от 11 победи и 33 точки.

Разликата в класата между двата отбора пролича още в първите минути на двубоя и Марица бързо поведе с голяма разлика. Капитанката Нася Димитрова беше във вихъра си и наниза седем точки за крайното 25:14 в първия гейм. Във втората част Жълто-сините започнаха да се забавляват на терена, което обаче ги поразсея и те позволиха на противника да си повярва. Все пак силен гейм направи Мирослава Паскова и със седем точки към своята сметка тя помогна на своите да изковат още един убедителен резултат – 25:15. Надмощието на гостенките продължи и в третата част, а влязлата от ъгъла Александра Миланова оформи категоричната победа с два поредни мощни аса за 25:18.

Мира Паскова стана топреализатор на мача с 13 точки за пловдивчанки. Нася Димитрова и Алекзандра Холстън добавиха по 12. Борислава Съйкова направи 10 точки за софийския отбор.

В следващия 12-ти кръг от НВЛ, Марица посреща Раковски (Димитровград) в зала Колодрума на 23 февруари (събота) от 18:00 б.в.

Три дни по-рано, в сряда от 18:00 б.в., момичетата на Иван Петков посрещат френския шампион Безие (Безие) в търсене на първата си победа в груповата фаза на Шампионската лига.

Българин след лекторите на уебинарна серия на CEV

Вижте подробности

Нефтохимик 2010 се класира за 1/2-финалите във волейболното първенство

Шампионите надвиха с 3:1 Берое

Любо Ганев: Целта за националния отбор е Ел Ей 2028

"Всеки гейм е важен", заяви президентът на БФВ

Волейболисти представят гордостите на Левски

Вижте подробности

Волейболът прие бюджета си за 2024 г.

Вижте подробности

ЦСКА е първият полуфиналист във волейболното първенство

"Червените" чакат победителя от Дея спорт и Черно море

Черно море се спаси от елиминация в НВЛ

Варненци ще играят решителен трети плейоф с Дея спорт

ОФИЦИАЛНО: Италия е последният домакин на Евро 2026

България, Румъния и Финалндия са останалите страни, които ще приемат шампионата

Страхотен Алекс Николов остави Лубе в битката за титлата в Италия (ВИДЕО)

Българинът бе избран за MVP

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки